• DOLAR 32.312
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.616
  • ...
Nisanur Dergisi Eylül 2015 Sayısı Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aylık aile dergisi Nisanur’un Eylül 2015 sayısı çıktı. Derginin bu ay ki dosya konusu ‘ebeveyn-çocuk-okul ilişkisi’ olarak belirlenmiş. Dergi 46. sayısında Kitap-Der Başkanı Asiye Özışık ile ilim öğrenme ve kitap okumanın önemine ilişkin bir röportaj gerçekleştirilmiş.

Derginin editör yazısında; “Bir çocuğun karakter/kişilik gelişimi yüzde 80 oranında 0-6 yaş arasında tamamlanmış oluyor. Yani çocuk, henüz ilk muallimleri anne-babasının dizinin dibindeyken eğitim ve öğretim hayatının beşte dördünü tamamlamış oluyor. Geriye kalan gelişimleri ise 6 değil belki 16 yıla yayılacak; ömrü boyunca devam edecektir. Bu nokta, çocuklarını bir eğitim çatısı altına vermek isteyen ebeveynleri hassas olmaya, ilgili davranmaya ve ciddi bir takibe de mukadder kılıyor” hakikatine vurgu yapıyor.

Editör yazısının devamında; “Çocuklarımız bizim medarı iftiharlarımız! Ancak aynı zamanda bize emanet edilmiş kıymetlilerimiz… Onların zihinlerini ve gönül dünyalarını da, en az beden sağlıklarına dikkat ettiğimiz kadar önemsemeli; kaliteli bir eğitim ile ve manevi girdaplara boğulmayacağı bir ortamda gelişimlerini devam ettirmelerini sağlamaya çalışmalıyız. Bizler bu ay, dosyamıza bu konuyu taşımak ve ‘ebeveyn-çocuk-okul’ üçgeninde sorumluluklarımızı yeniden anımsa(t)mak istedik” sözlerine yer verilmiş.

Derginin içeriğine baktığımızda; asıl eğitimin, çocukları ebeveyn-okul eğitiminden aynı zamanda faydalandırmak olduğunun… Çocuğun okul hayatında tamamen okul-öğretmen ve arkadaş üçgeninde bırakılmaması gerektiğinin… Özellikle ergenliğe girme dönemleri olan orta öğretimde çocuklarımıza öğretmenlerini sevip saygı göstermelerini ancak mahremiyet sınırlarını da korumalarını öğretmemiz ve bu bilinci mutlaka vermemiz gerektiğinin… Çocuklarının okul hayatını her şeyin önüne alan kimi ebeveynlerin, iş uhrevi saadetini sağlamaya gelince onu çok rahat geri plana itebilmesinin ne derece yanlış olduğunun… Aynı zamanda tatilin başlamasıyla strese giren, tatilin bitmesini dört gözle bekleyen, çocuklarına tatil sürecinde tahammül edemeyen, bir an önce okulların açılmasıyla rahat nefes almayı arzulayan ebeveynler profilinin de olduğunun altını çiziyor ve bu hususlara açıklık getiriyor.

Nisanur Dergisi Eylül 2015 sayısı Başyazı’sında ise toplumumuzun içine düştüğü acıklı duruma dikkat çekilerek Müslüman hanımların daha fazla gayret göstermeleri gerektiği vurgulandıktan sonra; “Ancak okuyanlar, İslam’ı öğrenenler ve günün gelişmelerinden haberdar olanlar faydalı işler yapabilirler” izahında bulunuluyor. (İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir