• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
Samimiyet ve fedakârlıkla şehadet mertebesine ulaşan şehit
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cafer Selçuk / Doğruhaber

Batman`ın Gercüş ilçesinde ortaokul yıllarında İslami mücadele ile tanışan Muhammed Ata özellikle tebliğ çalışmalarında çok başarılı çalışmalar yürüttü. Bu alanda genç, fedakâr ve samimi olma yönüyle Mus`ab Bin Umeyr`i andıran Şehid Muhammed Ata Ketme`nin çalışmaları okuduğu lisede kısa surede sonuçlarını vermeye başladı. Bir süre sonra İslam davetçileri okula hâkim olacak düzeye geldi.

TEK DERDİ İSLAM`A HİZMET ETMEK İDİ

Şehid Ata, çalışmalarında samimiyet ve fedakârlık timsali idi. Öyle ki ailesinin maddi durumu fazla iyi olmamasına rağmen aldığı harçlıkla ve kendi çalışmasıyla kazandığı parayı kitap alarak tebliğ çalışmalarında kullanıyordu. Tek düşüncesi İslam davasına hizmet edebilmek ve bu uğurda can vermek idi. Liseyi bitirene kadar bu şekilde devam etti.

DAHA 18`İNDE MURADINA ERDİ

Nusaybinli Muhammed Ata Zengin İdil`de şehid olunca onun yerini dolduracağını sürekli söylerdi. Gerçekten de Şehid Ata Ketme de Şehid Ata Zengin gibi uğruna hayatını adadığı İslam davası yolunda 16 Eylül 1992`de kalleş kurşunlarla henüz 18 yaşındayken şehid düştü. Otopside, Muhammet Ata`nın nazik bedeninde 14 kurşun yarası olduğu tespit edilmişti.

ONDAN RAZI OLMAYAN KİMSE YOKTU

Onu tanıyan ve onunla beraber olan arkadaşları, onun samimiyet, güzel ahlak ve İslam`a hizmet aşkıyla dolu gönlünden sürekli bahsederler. Onunla olup da ondan hoşnut ve memnun olmayan hiç kimse yoktu. Allah, temiz kalpli ve güzel ahlaklı olan Şehid Ata`ya bunun mükâfatını şehitliği nasip ederek verdi.

AKLI HEP İSLAM`DA İDİ

Şehid Ata`yı anlatan ablası Sultan Takak, “Muhammed Ata, küçüklüğünden beri sakin birisi idi. Onun aklı hep Müslümanlık yolunda idi. Çocukluğundan beri sessiz birisiydi. Sakindi, uysaldı, efendiydi, okulunu okuyordu. Bir gün evden çıktı ve bir daha gelmedi. Eski sanayi sitesinde şehit edildi. Babamız ve annemiz de ondan sonra vefat ettiler.” dedi

ŞEHİD MUHAMMET ATA İÇİN BATMAN AYAĞA KALKTI

Batman`da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde Karşıyaka Şehidler Mezarlığı`na defnedilen Şehid Ata`nın taziyesi bir hafta boyunca yoğun bir katılımla gerçekleşmişti.

Allah(c.c), ona ve diğer şehidlere rahmet etsin, şehadetlerini kabul etsin.

Bu haberler de ilginizi çekebilir