• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
6'ncı Van Denizi Su Sporları Festivali başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 6'ncı Van Denizi Su Sporları Festivali Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi'nde düzenlendi. Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi'nde bugün başlayan ve iki gün sürecek olan festivale çok sayıda su sporları meraklısı katıldı.

Van Gölü üzerinde renkli görüntülere sahne olan festivalin açılış konuşmasını yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Denizi'nin yörenin en önemli güzelliklerinden birisi olduğunu belirterek, Van Denizi'nden yeterince faydalanılamadığını söyledi.

“Van Denizinden yeteri kadar faydalanamıyoruz”

Vali Taşyapan: “Van Denizi bildiğiniz gibi bu yöremizin en önemli güzelliklerinden bir tanesidir. Ama ne yazık ki bu anlamda etrafındaki yerleşim yerleri olarak, bunlardan en büyüğü olan Van kentimiz olarak, bundan yeteri kadar faydalandığımızı söyleyemeyiz. Onun için ana teması ne olursa olsun Van Gölü etrafında yapılacak etkinliklerle Van Denizinden etrafındaki insanları daha fazla faydalandırmak, Van Deniziyle insanları daha fazla kaynaşır hale getirmek, dolaysıyla da bunun önemini insanlara kavratmak, en önemli vazifemizdir.” dedi.

Vali Taşyapan, Van Denizinin kıymetinin bilinmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Daha sonra konuşan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, da kısa bir konuşma yaparak program içeriği ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

Kano yarışmaları ile başlayan festival; kürek, yelken ve yüzme yarışmaları ile devam etti. Festivalde flyboard ve dragon gösterileri izleyicilerin beğenisini topladı.    (Murat Dalgın - İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir