• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
Sülhaddin Ürük kabri başında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`nın Tekir yaylasında 5 Eylül 2001 yılında  polisin  evine  yaptığı baskın  sonucu katldilen Sülhaddin Ürük, katledilişinin 14. yıl dönümünde, sevenleri tarafından Mardin`in Mazıdağı ilçesinde bulunan kabri başında yapılan programla anıldı. Programa civar ilçelerden de gelenlerin olduğu gözlendi.

Katledilişinin yıl dönümü münasebeti ile kabri başında düzenlenen program, sevenlerinden Ahmet Akpolat`ın  Yasin-i Şerif okuması ile başladı. Yasin-i Şerifin okunmasının ardından kısa bir konuşma yapan Eğitimci Yazar Faruk Titiz, “Şehid, İslami davanın nasıl yüklenilmesi gerektiğini bizlere öğretti. Evet, 40 yaşında şehid oldu ama bu kısa ömre ne kadar çok şeyin sığdığını bize hayatı ile gösterdi.” dedi. 

Ürük`ün hayatına da değinen Titiz, “Bu önderlerimizi bu şehidlerimizi iyi okumalı iyi anlamalı ve bizden sonrakilere iyi aktarmalıyız. Çünkü onlar kendilerinden, öncekilerden bu davayı aldılar. Şehid derdi ki ‘Biz bizden öncekileri çok çalıştıkları için nasıl rahmetle anıyorsak biz de öyle çalışmalıyız ki bizden sonrakiler bize rahmet okusun.” diye konuştu.

Kabri başında bulunanlar, konuşmanın ardından öğle namazı ve mevlit için Karşıyaka Camiine gitti. Namazın ardından Ürük`ün ruhuna ithafen mevlit yemeği verildi.   (İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir