• DOLAR 32.576
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2459.945
  • ...
Özkök`ten Sonra Dumanlı da Çark Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Paralel Yapı'nın amiral gemisi Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "tehdit" suçlarından soruşturma başlatması üzerine, Ekrem Dumanlı ve Zaman paniğe kapıldı.

Dumanlı,  Akın İpek`in sahibi olduğu Kanaltürk televizyonunda, 12 Eylül'le ilgili yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti`yi kastederek, “Ya adam gibi gider. Ya da gitmek zorunda kalır. Vicdanlar kaldırmayınca ne olacak? ‘Ben sizin üstünüze bindim daha da inmem.` diyor. Böyle olur mu? Gider abicim gider” ifadeleriyle tehditlerde bulunmuştu.

DUMANLI İNSANLARI ENAYİ YERİNE KOYDU

Savcılık tarafından açılan soruşturma üzerine paniğe kapılan Zaman gazetesi Dumanlı'nın sözlerini çarpıtarak, "12 Eylül'ü eleştirdi. Yandaş medya hedef saptırdı" şeklinde haber yaparak, gerçekleri gizlemeye çalıştı.

Bayram değil seyran değil, Dumanlı canlı yayında neden, 12 Eylül askeri darbesinden bahsetsin. Mesele 12 Eylül'se Dumanlı neden Akın İpek'in şirketlerine yapılan baskını, o gün üzerinden anlatmayı tercih ediyor. Dumanlı'nın konuyu 12 Eylül'den alarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a getirip, "Ya adam gibi gider. Ya da gitmek zorunda kalır" şeklindeki ifadelerini 12 Eylül ile ilişkilendirmesi akıllara Ertuğrul Özkök'ü getirdi. Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök de önceki gün Erdoğan hakkında yazdığı bir yazıdan dolayı tepkiler almış ve savcılık tarafından soruşturma açılınca sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etmiş ve uzun bir süre izne ayrılacağını söylemişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir