• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Suriyeli Aylan bizim kardeşimizdir ama bizden kaçmıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli Aylan Kurdi`nin Bodrum sahillerine vuran cansız bedeni dünya gündemine oturmasından sonra tepkiler gelmeye devam ediyor. Hür Der Genel Başkanı Avukat Şaban Dalgın, Müslümanların kendilerini sorgulamaları gerektiğini belirterek, “Suriyeli Aylan bizim kardeşimizdir ama bizden kaçmıştır.” dedi.

Yaşanan olayı insanlık için bir trajedi olduğunu belirten İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (HÜR DER) Başkanı Avukat Şaban Dalgın, “Müslümanlar eğer yaşama umudunu Avrupa`da görmeye başlamışsa Müslümanların kendini sorgulaması gerekir.” şeklinde konuştu.

Müslümanlardan merhamet görmeyen mültecilerin emperyalistleri umut ışığı olarak gördüğünü belirten HÜR DER Başkanı Dalgın, “Biz öyle bir hale geldik ki merhameti, sevgiyi yitirdik. Özelikle biz Müslümanlar, merhameti nasıl yitirdik? Nasıl oluyor da canice, vahşice Müslüman Müslümanı katlediyor ve İslam adına bir harekette olduğunu iddia edebiliyor? Nasıl oluyor da insanlarımız yüzyıllardır bizi sömüren, bizi birbirimize düşürenleri ümit olarak görüp onların kucağına gitmeyi düşünüyor? Bu çok acı verici bir durumdur. Bu acıyı şu an yaşıyoruz. Ne yazık ki ümit ışığı olarak bizden merhamet görmeyen kardeşlerimiz bizden kaçarak merhametsiz olan batıya, bizi sömüren emperyalist batıya sığınmaktadır.” dedi.

“Kur`an-ı Kerim`i anlamak zorundayız”

Müslümanların ‘eminlik` vasfını yitirdiğine dikkat çeken Dalgın, Müslümanların birbiriyle savaştığını, birbirini katlettiğini ve bu yönüyle eminlik vasfını yitirmeye yüz tuttuğunu söyledi.

Dalgın, “Peygamber Efendimiz (sav) daha İslami tebliğe başlamadan önce en bariz vasfı ‘Eminlik` idi. Biz birbirimize karşı eminlik vasfını yitirmiş bulunuyoruz. Yitirdiğimiz ‘Eminlik` vasfını tekrar nasıl kazanabiliriz? Birbirimize katı davranışlardan, birbirimizi parçalamaktan ve birbirimizi yok etmekten nasıl vazgeçeceğiz? Allah-u Teâlâ`nın bize kurtuluş reçetesi olarak gönderdiği Kur`an-ı Kerim`in anlamak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

“Suriyeli Aylan bizim kardeşimizdir ama bizden kaçmıştır”

Müslümanların bu gün içine düştüğü durumun acınacak bir hal olduğunu söyleyen Dalgın, “Her ne kadar Bodrum kıyılarındaki küçük kardeşimizin o görüntüsüyle gözlerimiz dolduysa da bunun müsebbibi yine biziz. Batı değildir. Batıdan bizim bir şeyi dilenmemiz dahi abestir. Müslümana yakışmayan bir harekettir. İnsanlar yaşama umudunu artık Avrupa`da görmeye başlamışsa bütün Müslümanları bu hususta kendini sorgulaması gerekir. Denizin kıyısında ölen çocuk bizim çocuğumuzdur. Ama ne yazık ki bizden kaçmıştır.” şeklinde konuştu.

“Avrupa uluslararası hukuku çiğniyor”

Avrupa`nın bencil bir toplum olduğunun ve benciliğinde ötesinde ırkçılığın merkezi haline geldiğini belirten Dalgın, “Avrupa`da sosyal devlet düzeni güçlüdür, ancak bu düzen kendi insanı için oluşturulmuştur. Başka insanların faydalanmasına ise imkân tanınmamaktadır. Hâlbuki dünya hukukuna göre; bir ülkeden başka bir ülkeye savaş nedeniyle göç eden insanı kabul etmek zorundadır ve bu uluslararası bir hukuktur. Batı şuan uluslararası hukuku çiğniyor. Batı diyor ki; Biz kendi hayatımıza bir standart getirmişiz. O standardın bozulmasını istemiyoruz. Bu mülteciler gelirse bizim hayat standardımız, kendimiz için kurduğumuz hukuk, sosyal hayat standardımız bozulur.” şeklinde ifade etti.

Dalgın son olarak, “Biz insanlarımıza İslam`ın verdiği hak, hukuku sunmadığımız da,  Müslümanlara karşı şiddet, Müslüman olmayanlara ise hoşgörü çıtasını yükselttiğimizde varacağımız nokta budur.” ifadelerini kaydetti.    (Mustafa Kaynak/M. Hüseyin Temel - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir