• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
Van Valiliği`nden PKK saldırılarıyla ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada Gürpınar, Başkale ve Saray ilçelerinde 03-04 Eylül 2015 tarihlerinde, PKK mensupları tarafından yol kesme, kimlik kontrolü, uzun namlulu silah, roketatar ve el yapımı patlayıcı ile saldırı olayları gerçekleştirildiği belirtildi.

PKK VEDAŞ`ın aracını gasp etti

Açıklamada, Gürpınar ilçesinde PKK mensupları tarafından VEDAŞ`a ait bir aracın gasp edildiği belirtilerek, “03 Eylül 2015 günü 15.00 sıralarında Taşlıyazı Mahallesi`ndeki elektrik arızasını gidermek üzere içerisinde 4 personel bulunan VEDAŞ firmasına ait kamyonet, arızayı giderip, dönüşe geçtiği sırada Oğuldamı Mahallesi ile Özlüce Mahallesi arasındaki dere yatağında silahlı bölücü terör örgütü mensupları tarafından durdurulmuştur. Örgüt mensupları daha sonra VEDAŞ`a ait kamyoneti gasp ederek, Özlüce Mahallesi`nden Yalınca Mahallesi istikametine kaçmıştır.” denildi.

Saray`da taciz ateşi

Açıklamanın devamında, Saray ilçesinde ise, İlçe Emniyet Amirliği binasına saldırı yapıldığı ifade edilerek, “Polis memurlarına yönelik olarak 03 Eylül 2015 günü 20.20 sıralarında uzun namlulu silahlarla ve roketatarla ateş açılmıştır. Saldırı üzerine görevli polis memurlarınca taciz noktasına doğru ateşle karşılık verilmiş, saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensupları karanlıktan faydalanarak Özalp ilçesi istikametine doğru kaçmış, saldırıda hiçbir personel zarar görmemiştir.” denildi.

Başkale`de askerlere saldırı 2 yaralı

Öte yandan Başkale ilçesinde ise “04 Eylül 2015 günü 07.30 sıralarında Yeşilbulak Hudut Karakolu`nda görevli 2 asker, Sevil Hudut Karakolu`na yaya olarak intikal halindeyken daha önceden bölücü terör örgütü mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu yaralanmıştır. Yaralı askerler, askeri helikopterle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Fakültesi Hastanesi`ne sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.” İfadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda, gerçekleştirilen saldırılarla ilgili tahkikatın devam ettiği ve PKK mensuplarının yakalanması için başlatılan çalışmaların sürdüğü bildirildi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir