• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Adana`da kurbanlık fiyatları açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşan Kurban Bayramı için kurbanlık koyun ve büyükbaş hayvan satış fiyatları belli oldu. Adana Canlı Hayvan Alım Satım Besiciler Yemciler Tavukçular ve Balıkçılar Odası tarafından açıklanan rakamlara göre erkek koyunun kilogramı 15, tosunun ise 14 TL oldu.

Adana Canlı Hayvan Alım Satım Besiciler Yemciler Tavukçular ve Balıkçılar Odası Başkanı Yusuf Ziya Üçdağ, kurbanlık fiyatları ve hayvan alırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında açıklama yaptı.

Alınacak kurbanlıkların Tarım İl Müdürlüğü menşeli olması ve kulak küpesine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Üçdağ, “Ülkemize kaçak hayvan girişi bulunmaktadır. İnsan sağlığı açısından telafisi mümkün olmayan hastalıklar bulaşacağından, canlı hayvanın derisinde ve yüzünde yara ve benzeri kızarıklıklar, hastalık anlamı taşımaktadır. Bu yüzden menşe ve kulak küpesi önem arz etmektedir.” dedi.

Belediyelerin belirlediği yerler dışında kurbanlık alınmaması uyarısında da bulunan Üçdağ, “Aksi takdirde para cezası uygulanacaktır. Ülkemizde canlı hayvanın pahalı olması dişi hayvan kesiminden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle dişi hayvan kesilmemesi canlı hayvanın daha çok üremesi anlamına geldiğinden kesilmemesi gerekmektedir.” diye belirtti.

Bu yılki kurbanlık canlı hayvan fiyatlarını da paylaşan Üçdağ, canlı erkek koyunun kilogramının 15, dana (tosun) 14, düvenin (inek) ise 12 TL olduğunu kaydetti.

Oda Başkanı Üçdağ, kurbanlık fiyat listesinin sadece odaların yetkisinde olduğunu farklı ilanlara itibar edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir