• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
'Batman'da 132'nin üzerinde çocuk sokakta çalışmaktan kurtuldu'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, sokakta çalışan veya çalıştırılan ile risk altında bulunan çocuklara yönelik bir dizi etkinlikler yaparak, bunlar hakkında açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, sokakta çalışan veya çalıştırılan mağdur çocuklarla ilgili risk haritası çalışmalarının olduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, bunun için bir mobil ekip kurduklarını kaydetti.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Mobil ekip; sokakta çalışan, çalıştırılan, risk altında bulunan, ihmal ve istismara açık olan çocukların sokakta olmaları nedeniyle maruz kaldıkları ve kalacakları olumsuz durumları ortadan kaldırmak veya bu durumu minimize etmek amacıyla sosyal hizmet merkezi tarafından kurulmuş olup yılın tüm zamanında hizmet veren bir ekiptir. Yaz aylarını kapsayan dönemde mobil ekip, açtığı kurslar uyguladığı tedbirler ve yaptığı nakdi yardımlar ile sokakta çalışan çocukları çalışma alanları olan sokaktan koparmayı başarmıştır.”

132’nin üzerinde sokak çocuğunun yetenekleri doğrultusunda kurslara kaydedildiği vurgulanan açıklamada, bu sayede çocukların istismar edilmelerinin önlenmeye çalışıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Bu dönemde mobil ekip tarafından 3 çocuğa sosyo-ekonomik destek, 5 çocuğa danışmanlık tedbiri kararı, 4 çocuğa bakım tedbiri kararı, 1 çocuğa sağlık tedbiri kararı, 1 çocuğa eğitim tedbiri kararı alınmış, 18 çocuğa ve ailesine rehberlik yapılmış, 100’ün üzerinde çocuk da yetenekleri doğrultusunda kurslara kaydedilmiştir. Yapılan çalışmalarla çocukların ihmal ve istismar edilmeleri önlenmeye çalışılmış bu konuda ailelere gerekli rehberlik çalışmaları yapılmıştır.” denildi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir