• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suriyeli aile kaybolan çocuklarına kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ceylanpınar'daki mülteci kampında kaçan 3 Suriyeli kardeşten ikisi 15 gün sonra bir parkta bulundu. Günlerdir Karaköprü ilçesindeki bir parkta kalan Suriyeli Melik (10) ve Muhammed (11) kardeşleri gören STK yetkilileri, Şanlıurfa İHH Vakfı temsilciliğini arayarak bu çocukların kimsesiz olduklarını ve bunlara yardımcı olmasını istedi.

Kayıp çocuklara ulaşan İHH, parkta kalan iki çocuğun Abdulcebbar (10) isminde bir kardeşlerinin de şehir merkezinde kaybolduğunu öğrendi. Kaybolan çocukla ilgili emniyete haber veren İHH, kendi imkânlarıyla mülteci kamplarını arayarak kaybolan çocukların ailesini bulmaya çalıştı.

Yoğun aramaların sonunda Ceylanpınar’daki kampta kalan aileye ulaşan İHH, kaybolan diğer kardeşlerinin de aile tarafından bulunduğunu tespit etti. Çocuklarının bulunmasına sevinen aile, Şanlıurfa’ya gelerek çocuklarını aldı.

Çocukları kaybolmuş aileye yardımcı oldukları için çok mutlu olduklarını söyleyen İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, “Çocukları bulduktan sonra Viranşehir kampında kalmadıklarını netleştirdik.  Umudumuz Ceylanpınar kampı kalmıştı. Orayı aradık sonradan bize döndüler ve çocuklarının ailesinin onları 15 gündür aradıklarını söylediler. Biz kardeşlerini bulup sevindirmek istiyorduk. Allah(cc) hem kardeşlerini verdi hem de anne baba verdi. Yarabbi sana şükürler olsun. Tarifi imkansız bir sevinç yaşadım.” diye konuştu.

Baba Yusuf Hıdır şunları söyledi: “Çocuklarımız 15 gündür evden kaçıp kaybolmuşlardı. Her tarafı aradık bulamadık, 15 gündür uyuyamıyoruz. Bugün evdeyken kamp idaresinden bize telefon geldi.  Sizin çocuklarınızı İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilciliği bulmuş diye. Sizden haber gelince çok mutlu olduk. Şimdi geldik çocuklarımı sağ salim yanınızda gördük. Duygularımı nasıl ifade edeyim bilmiyorum. Allah sizden razı olsun.  Çocuklarımı gördüm çok mutlu oldum. İnsanın çocuklarını kaybetmesi çok zor, kolay bir şey değil.  Allah sizlerden çok razı olsun."

Çocukların amcası İsmail Hıdır ise, "İHH’ya çok teşekkür ederim.  15 gün boyunca çocukların kaybolması bizim için çok zordu. Çocuklar kaybolunca babaları 15 gün boyunca yatamadı, çocuklarını arıyorlardı. Hepimiz perişan olduk. Çocuklarımızı kaçırırlar, organ mafyası organlarını çalar diye korktuk. Elhamdulillah ki çocuklarımızı İHH bulmuş ve onlara sahip çıkmış, İHH başkanı Behçet beye ve arkadaşlarına çok teşekkür ederiz, onlara minnettarız.” dedi. (Osman Gülebak - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir