• DOLAR 32.484
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2475.165
  • ...
"İmam Hatip okullarının başarısı gelecek için umut vericidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu yıl aralarında tıp, hukuk, mühendislik, ilahiyat ve mimarlık gibi dalların da bulunduğu 118 bölüme öğrenci yerleştirdi. İmam Oatip okulların başarısının gelecek için umut verici olduğunu söyleyen Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, İmam Hatip okullarına olan ilginin hızla artığına dikkat çekti.

Batman’da sadece Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde bu yıl 118 öğrenci, aralarında tıp, hukuk, mühendislik, ilahiyat ve mimarlık gibi dalların da bulunduğu çeşitli bölümlere yerleşti.

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, konuyla ilgili İlke Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada bu durumun gurur verici bir tablo olduğunu söyleyerek, diğer İmam Hatip okullarında da buna yakın bir sonuç aldıklarını belirtti.

İmam Hatip okullarının akademik anlamda yüksek bir düzeyde başarı göstermesinin gelecek için umut verici olduğuna işaret eden Çelik, “Bu gerçekten hepimiz için gurur verici bir sonuçtur. Diğer okullarımızın yanı sıra İmam Hatiplerimizin de hem toplumun değerleri yönünden güçlendirilmesi anlamında hem de akademik anlamda bu düzeyde başarı göstermeleri gelecek için umut vericidir. Özellikle Batman Merkez Kız İmam Hatip Lisemiz, tıp, hukuk, mühendislik ve ilahiyat fakülteleri başta olmak üzere 100’ün üzerinde bölüme öğrenci yerleştirmiştir.” dedi.

“İmam Hatiplerimiz akademik olarak çok daha iyi duruma gelecek”

Diğer İmam Hatip okullarının Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine yakın sonuçlar aldığını vurgulayan Çelik, “Özellikle İmam Hatiplerimizin akademik yönden hızla kendilerini toparladıkları, çok farklı projelerin içinde olmanın yanı sıra akademik olarak da kendilerini göstermeye başladıkları bir zaman dilimindeyiz. Bu bizim için umut vericidir. Gelecek adına gurur verici bir durumdur. Ekibimizle birlikte çok daha iyi sonuçlara gidebileceğimize inanıyorum. İnşallah İmam Hatiplerimizin ve diğer okullarımızın akademik olarak çok daha iyi duruma geldiğini göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

“İmam Hatip okullarına toplumun ilgisi dikkat çekicidir”

İmam Hatip okullarına olan ilginin giderek arttığına dikkat çeken Çelik, şunları söyledi: “Şu ana kadar faaliyete soktuğumuz bütün okullarımızın kontenjanları şu an itibariyle dolmuş durumdadır. Dolayısıyla biz de İmam Hatip okullarımıza olan bu ilgiyi karşılayabilmek amacıyla bu yıl merkezde 24 derslikli bir erkek İmam Hatip ve 42 derslik kız İmam Hatip okulumuzu da faaliyete soktuk. Bu çalışmalarımız gelişerek devam edecektir. İmam Hatip okullarına olan toplumun ilgisi dikkat çekici bir düzeydedir.”   (M.Fatih Akgül - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir