• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
Bombalı saldırıda yaralanan küçük İlayda taburcu oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezinden geçen tarihi İpekyolu üzeri Seydaoğulları Camii yakınlarında bir hafta önce PKK’liler tarafından döşenen bombanın zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 10'u polis 24 kişi yaralanmıştı. Evleri patlama yerinin karşı tarafında bulunan, evin damında annesiyle olduğu sırada ayağına şarapnel parçası isabet edip yaralanan ve yaklaşık bir haftadan beri Kızıltepe Devlet Hastanesinde tedavi gören 5 yaşındaki kız çocuğu İlayda Özcan taburcu edildi.

3 ay boyunca yürümeyecek ve arkadaşları gibi oynamayacak küçük kız çocuğu İlayda’nın 3 aya kadar haftada bir gün hastaneye götürülüp pansuman ve gerekli tedavisi yapılacak.

Patlama anını İlke haber Ajansı’na (İLKHA) anlatan İlayda’nın babası Abdurrahman Özcan ise, ilk etapta patlamanın kendilerine karşı bir saldırı yapıldığını düşündüğünü 95 yaşındaki babasını güvenlik açısından arka odaya aldığını söyledi.

Daha sonra kız çocuğunu kanlar içinde gören baba ambulansların olay yerindeki yaralıları hastaneye taşıdığı gerekçesiyle kendi imkanlarıyla çocuğunu hastaneye götürdüğünü belirtti.

“Patlama esnasında bize saldırı yapıldığını düşündüm”

Patlama esnasında ilk önce yaşlı babasını güvenli bir odaya aldığını anlatan baba Abdurrahman Özcan, “Akşam saat 21.30 sıralarında büyük bir patlama oldu. Patlama olduğu an biz dedik ki sanki bize saldırıyorlar patlamanın karşı tarafımızda olduğunu bilmiyordum. Patlama anında çocukları bırakıp hemen 95 yaşındaki babama koştum onu aldım güvenlik açısından arka odaya götürdüm. Küçük kızım İlayda annesiyle beraber damdaydı baktım annesinin kucağında içeriye girdi ayağı kanlar içinde sallanıyordu. Patlama sırasında bir demir parçası Ayak bileğine isabet etmişti. Ayağı baya zedeleme olmuştu çok kan kaybetmişti. hemen ambulansı aradım baktım ambulanslar evimizin karşısındaki patlama yerindeydiler oradaki yaralıları taşıyorlardı ben de annesini yanıma alarak çocuğumu hastaneye götürdüm.” dedi.

“Kızım 3 ay boyunca yürüyemeyecek”

Çocuğunun 3 ay boyunca diğer çocuklar gibi yürüyüp oynayamayacağını dile getiren Özcan, “Yaklaşık bir hafta boyunca doktor kontrolünde tedavisi yapıldı. Her gün pansuman yapılıyordu. Doktor Bizi taburcu ettikten sonra bize dedi ki, 3 ay süreyle haftada bir gün hastaneye getirip pansumanını yapıp eve götüreceksiniz. Allah'a şükür şimdilik durumu iyidir ama sonunda çocuktur sıkıntı çekiyor. 3 ay boyunca yürüyemeyecek ikiz kardeşi var onunla oyun oynuyordu oyun oynayamayacak, sevinemeyecek diğer çocuklar gibi Allah'tan dileğimiz 3 ay sonra diğer çocuklar gibi ayağa kalkıp yürümesidir. Allah'tan dileğimiz budur.” ifadelerini kullandı.

“Allah bizi korudu”

Patlama esnasında 20 camlarının kırıldığınI belirten Özcan, “Kırılan camlar yüzümüze ve vücudumuzun diğer kısımlarına gelebilirdi Allah bizi korudu sadece İlayda’nın ayağı yaralandı çok şükür başka kimseye bir şey olmadı. İlayda’nın ayağına gelen o demir parçası kafasına ya da vücudunun diğer kısımlarına gelebilirdi çok şükür ayağına değdi başka bir tarafına değmedi. Onun için çok şükür ediyoruz." dedi.  (Mehmet Aslan - İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir