• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
içgalci israil hapishanelerinde 6 bin Filistinli var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Esirler Heyeti Başkanı İsa Karaki, İsrail hapishanelerindeki esirlerin sayısının 6 bine yükseldiğini belirterek, tutuklular ve serbest bırakılanlar için ikinci Arap konferansının düzenlenmesini talep etti.

Arap Birliği'nin Kahire'deki merkezinde İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere destek amacıyla kurulan Esirler ve Serbest Bırakılanlar Fonu'ndan sorumlu komitede konuşan Karaki, "Irak'ın başkenti Bağdat'ta Aralık 2012'de düzenlenen konferanstan sonra İsrail hapishanelerindeki esirlerin sayısı bin kişi artarak 6 bine yükseldi" dedi.

Arap Birliği'nin 2012'de düzenlediği konferansta Filistinli tutukluların durumlarını hukuki, siyasi, medya ve rehabilitasyon gibi tüm boyutlarıyla kapsayan Esirler ve Serbest Bırakılanlar Fonu'nun kurulduğunu hatırlatan Karaki, "İsrail'in esirlere yönelik sistematik uygulamalarının gölgesinde bu konu, özgürlük ve ulusal direnişle ilgili olması nedeniyle çok büyük çaba ve desteğe gereksinim duyuyor" diye konuştu.

Karaki, İsrail hapishanelerindeki tutuklulara umut verilmesini ve "kardeşlerinin onları öncelikleri arasına aldığının gösterilmesini" istedi.

Irak'taki konferansta fona 1 milyon dolar yardım yapıldığını anımsatan Karaki, "Esirler ve Serbest Bırakılanlar Fonu 850 bin dolar değerinde 30 projeyi finanse etti. Buna ek olarak Beytüllahim kentinde esir ailelerine konut yapılması için 150 bin dolar finansman sağladı" ifadesini kullandı.

Karaki, İsrail hapishanelerinden serbest bırakıldıktan sonra İsrail'in uyguladığı yaptırımlarla baş edebilmeleri için 56 kadın ve erkek tutukluyu ilgilendiren projeler hazırlandığını, onay alınması için fona sunulduğunu bildirdi.

Esirler Heyeti Başkanı İsa Karaki, "Bizi çevreleyen zorluklara rağmen esirler konusunun sürekli canlı kalması için esirler ve serbest bırakılan tutuklulara destek amacıyla ikinci Arap konferansının düzenlenmesini umut ediyoruz" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir