• DOLAR 32.524
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2490.689
  • ...
SON DAKİKA
Bitlis`te otopark sorunun giderilmesi için projeler tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis`te çarşı içi trafiğinin rahatlatılması ve otopark sorunun giderilmesi için 4 ayrı projenin hazırlıklarının tamamlandığını ifade eden Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, bu konu ile ilgili Cumartesi günü minibüsçülerle ve kooperatiflerle bir toplantı yapacaklarını belirtti.

Hüseyin Olan konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamasında Bitlis`in en büyük sorununun trafik sorunu olduğunu anlatarak, trafik konusunu Bitlis halkının ve esnafın desteğiyle aşmak istediklerini söyledi.

“Otopark Bitlis`in en büyük sorunlarındandır”

“Otopark Bitlis`in en büyük sorunlarındandır” siyen Olan, “ikinci büyük sorunumuz ise kaldırım işgalidir. Daha önce şehirlerarası yol Bitlis çarşısı içinden geçmekteydi. Ancak daha sonraki süreçte çevre yolu yapıldıktan Bitlis çarşısı ve anayol rahat bir nefes aldı.” dedi.

Ara sokaklarda ve diğer bölgelerde trafik sıkıntısının devam ettiğini vurgulayan Olan, “İnsanlarımızın çarşı inip çarşıdaki alışverişlerini ve ihtiyaçlarını daha rahat karşılaması anlamında bir çalışma başlattık. Bu çalışmamız dört ana hattan oluşmaktadır. Birinci çalışmamız ilimizi bir an önce şehirlerarası otobüs terminaline kavuşturmaktır. Diğer bir hedefimiz ise hem köy minibüslerinin hem de ilçe minibüsleri için çarşı merkezinden çıkarılmasıdır. Onunla ilgili bir çalışma yaptık. Şuan üzerinde bulunduğumuz uygun gördüğümüz alandır.” diye konuştu.

Olan, “Bütün köy ve ilçe minibüsleri ile şehir içi taşımacılık yapan kamyonetleri buraya almayı uygun gördük. Bununla ilgili kooperatiflerle Cumartesi günü bir toplantı yapıp onlarında görüşlerini alacağız. Köy ve ilçe minibüsleri yolcularını getirip bıraktıktan sonra gelip buraya park edecekler. Yine akşam çarşı merkezinde ki yolcularını alıp gidecekler. Diğer bir çalışmamız da şehir içi minibüslere yöneliktir. Şu anda bulundukları yerden çıkarıp Polis Amca İlköğretim okulunun yanında bulunan eski itfaiyenin yerine almaktır.” şeklinde konuştu.

En fazla aldıkları şikayetin ailelerin ve bayanların çarşı merkezinde rahatça dolaşamamaları yönünde olduğunu ifade eden Olan “En fazla şikayet ettiğimiz ve şikayet aldığımız konu çarşı merkezinde insanların özellikle aileler ve bayanların rahatça dolaşamama konusudur. Ayrıca dışarıdan gelen misafirlerimiz araçlarını park edecek yer bulamadıkları için esnaflarımızdan da alışveriş yapamıyorlar. Aynı şekilde şehir içinde yaşayan insanlarımızda bu park sıkıntısı yüzünden Bitlis`te yaşayan vatandaşların yüzde 70`i Tatvan ilçemizden alışverişlerini yapıyorlar. Bizim buradaki ana hedefimiz çarşı içindeki esnaflarımıza rahat bir nefes aldırtmaktır. Bu noktada başta halkımızın olmak üzere bütün herkesin desteğini bekliyoruz.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir