• DOLAR 32.487
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2476.06
  • ...
Bingöl`deki olaylarda 3 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl merkez Beşyol mevkiinde dün gece saatlerinde yüzleri kapalı bir grup PKK`li, Yeni Mahalle girişini kapatarak lastik yaktı ve polisle çatıştı.

Yolu trafiğe kapatarak ateş yakan yüzleri maskeli 20-25 kişilik PKK`li grup, Yeni Mahalle otobüs duraklarında ateş yakarak polise taş, Molotof ve havai fişek attı.

Yaşanan olaydan sonra polis olaylara müdahale etti.

Olay ile  ilgili olarak Bingöl Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada, olayda,  S.D.(19), O.B.(18), O.Ç.(29), Y.K.(17) isimli şahısların suçüstü yakalanarak gözaltına alındığı belirtilerek bu şahıslardan,  S.D.(19), O.B.(18), O.Ç.(29) isimli şahısların, ‘Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Silahlı Terör örgütüne Üye Olmak suçlarından` çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Bingöl M-tipi cezaevine teslim edildiği belirtildi.

18 yaşından küçük olan, Y.K. isimli şahsın ise yurtdışına çıkma yasağı verilerek serbest bırakıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, olay yerinde 2 adet patlamamış 16`lı havai fişek rampası, eldiven, yüzlerini kapatmak için kullanılan poşu, maske ve bez parçalarının bulunduğu belirtilerek, yakalanan şahısların üzerinden de eldiven, olayda yüzlerini kapatmak için kullandıkları poşu, maske ve bez parçaları ele geçirildiği ifade edildi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir