• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
Lisans mezunlarına yüksek gelirli iş fırsatı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da faaliyet yürüten, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş özel bir eğitim kurumu, “Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı” eğitimi vererek, lisans mezunlarına yüksek gelirli iş fırsatı sunuyor. Verilen bu eğitimde istihdam sağlanarak işsiz üniversite mezunlarına büyük bir fırsat da doğmuş oluyor.

49 saatlik eğitimin ardından Ulaştırma Bakanlığının açmış olduğu sınavda 70 ve üzeri puan alınması durumunda Ulaştırma Bakanlığı tarafından kendilerine Danışmanlık Belgesi verilen kişiler, aldıkları belgeyle tehlikeli madde kullanımı yapan tüm özel firma ve kamu alanlarında yüksek bir gelirle Türkiye’nin her yerinde danışmanlık yapabilirler.

Alınan eğitimin ardından kursiyerler, 2 ayda bir Ankara’da yapılan sınavlara katılma fırsatı yakalıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan eğitim kurumu sorumlusu Ali Kaya, şu anda 40 kişinin eğitim gördüğünü belirterek, verilen eğitimin yaklaşık 49 saat olduğunu söyledi.

Eğitimlerinin ücretli olduğunu ifade eden Kaya, “Bu kursumuz Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığıdır. Bu tehlikeli malların karayoluyla taşınmasından veya işletmelerde bulunan tehlikeli malların paketlenmesi, depolanması gibi durumlarda danışmanların o işletmelerde bulunma zorunluluğu vardır. Bu da Avrupa Birliğindeki anlaşmamızdaki taraf olan maddeye istinadendir. Kursiyerlerimiz burada gördükleri eğitimden sonra Ankara’da Ulaştırma Bakanlığının açmış olduğu sınavda 70 ve üzeri bir puan almaları durumunda danışman olabiliyorlar.” dedi.

Kazanan kişilere Ulaştırma Bakanlığı tarafından Danışmanlık Belgesinin verildiğini dile getiren Kaya, belge alan herkesin tehlikeli madde bulunduran tüm işletmelerde çalışabileceklerini kaydetti. Kaya, tek amaçlarının istihdama yönelik bir katkı sağlamak ve Batman’a bir hizmet sunmak olduğunu sözlerine ekledi.

Eğitim hakkında bilgi veren tehlikeli madde güvenlik uzmanı Orçun Angın, “Tehlikeli malların karayollarında taşınmasıyla ilgili yönetmelik kapsamında tehlikeli madde güvenlik uzmanları yetiştiriyoruz. Burada öğrencilerimiz bir an önce kursu bitirip faaliyet göstermek istiyorlar. Türkiye’de tehlikeli madde taşımacılığı inanılmaz bir derecede fazladır. Bu kurs sayesinde yetiştirdiğimiz tehlikeli madde güvenlik uzmanlarıyla bu maddelerin karayolunda kurallara uygun bir şekilde taşınmasını sağlamayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kursa katılan öğrenciler de, böylesi bir eğitimin ardından alacakları belgeyle bir işe yerleşebilme sevincini yaşadıklarını söylediler.    (M.Fatih Akgül - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir