• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...
Manisa Umut Kapısı yetim aileye sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye çapında yardım çalışmaları yapan Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi İzmir Umut Kapısı Derneği; muhtaç, yoksul ve yetimlere yönelik yardım çalışmalarını sürdürüyor. Dernek, Manisa temsilciliği aracılığıyla tek odalı bir harabede yaşayan yetim aileye yeni ev yaptı.

Geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen Umut Kapısı Manisa Temsilciliği, daha önce belediyenin kaba inşaatını yaptığı evi, ailenin başvurusu üzerine tüm eksikliklerini tamamlayarak oturulacak hale getirdi. Yeni bir eve kavuşma sevincini yaşayan yetim aile Umut Kapısı`na teşekkür ettiler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Umut Kapısı Derneği Genel Başkanı Hacı Şani, şunları söyledi: “Şu anda Manisa`da bulunuyoruz. İzmir Umut Kapısı olarak hayır faaliyetlerimiz devam ediyor. Manisa temsilciliğimiz tabiî ki yeni. Fakat buradaki kardeşlerimiz çok özverili bir şekilde hayır çalışmalarına başlamış durumdalar. Merkez Akpınar Mahallesindeyiz. Bu mahallede oturan yetim bir ailenin ev ihtiyacı gideriliyor. Ailenin harabe olan evi yeniliyor ve şu anda çalışmalar devam ediyor. Buradaki hayır faaliyetleri devam edecek.”

Umut Kapısı Manisa Temsilcisi Yahya Semihsan ise yetim aile için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek; “Dört çocuklu bu bacımızın beş sene önce eşi vefat etmiş. Tek odalı, harabe bir evde kalıyorlar. Daha önce belediye yeni evin kabasını yapmıştı. Biz buraya geldiğimizde sıva, pencere, fayans kısacası hiç bir şey yoktu.  Allah razı olsun ustalarımız işlerinden, zamanlarından fedakârlık ederek evin sıvasını, fayansını, penceresini hayırseverlerin aracılığıyla yapıyorlar şu anda. Evin asma tavanı tek kaldı. Kapıları hazır, onlar da takılacak. Elhamdülillah hayırseverlerin yardımıyla ev oluştu. Nasip olursa birkaç güne kadar ailemiz yeni evine geçer inşallah. Buraya harcadığımız toplam para 17 bin TL`yi buldu.” şeklinde konuştu.

Dernek yetkilileri Manisa`daki hayırlı çalışmaların artırarak süreceğini söylediler.  (Muhammed Yıldız – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir