• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
CHP Heyeti de Mardin'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhuriyet Halk Partisi, 3 milletvekilinden oluşan bir heyetle Mardin'de bölgenin nabzını tutmaya çalışıyor. Mardin'e gelen CHP'den Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve 23. Dönem CHP Mardin Milletvekili Mahmut Duyan, Mardin'de görev yapan işadamlarının sorunları dinlemek ve partinin meclisteki çalışmalarını anlatmak üzere Organize Sanayi Bölgesinde bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda işadamlarını görüşlerini dinleyen CHP Heyeti daha sonra bir değerlendirme yaptı.

Bölgedeki sıkıntılara vurgu yapan Ankara Milletvekili Aylin Nazlıkaya, yaşanan olaylar ve can kayıpları nedeniyle bölge insanının hassasiyetini anlamak ve yapılabileceklerle ilgili tespitlerde bulunmak üzere bir grup milletvekiliyle birlikte daha önce Diyarbakır’da ve bugünde Mardin'de bulunduklarını söyledi.

Olayların araştırılması için TBMM’ye verdikleri önergenin AK Parti ve MHP’nin oyları ile red edildiğini anımsatan Nazlıkaya, faili meçhul cinayetlerin çözülmesi konusunda meclise 23 kez meclis araştırma komisyonu kurulsun önergesi verdiklerinin ve 23'ünün de AK Parti milletvekillerinin parmakları ile red edildiğini ifade etti.

CHP'nin koalisyon sürecinde üzerine düşeni yerine getirdiğini iddia eden Nazlıkaya, CHP'nin hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadığını ve ülkenin refaha ulaşması için değil elini gövdelerini bile koymaya hazır olduklarını ifade etti.

“Medya boynuna tasma takılmışlar ile takılmamışlar olarak ikiye ayrılıyor”

Basına yönelik baskıları da eleştiren Nazlıkaya, "Biliyorsunuz 4 büyük bir güç var. Bunlar yasama, Yürütme, yargı ve medya ve bu 4 güç birbirinden bağımsız olmak zorunda. Ancak maalesef bu Türkiye'yi yöneten zihniyet basılmamış kitapları bomba olarak görüyor. Gazetecileri boynuna tasma takılmışlar ve takılmamışlar diye ikiye ayırarak mesleği de itibarsızlaştırıyor. Ve her fırsatta medyaya da hüküm ediyor. Bizler bu şekilde her türlü baskıya karşıyız. Sıfır sorundan aldılar sırf sorun yaptılar bugün kaç ülkede büyükelçimiz yok biliyor muzunuz? 8 ülkede büyükelçiliğimiz çektik aralarında ırak ve Suriye'de var. Komşularımızla kavgalı olduğumuz bir süreçte bizim ne ekonomik, ne sosyal, ne kültürel olarak bir bölgesel güce dönüşmemiz mümkün değil. Bu sorunların çözmek zorundayız. Bu yüzden bize yetki verin diyoruz.” diye konuştu.

“PYD ile sınır olmamızda bir sakınca yok”

Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise Türkiye'de temel sorunun demokrasi olduğuna dikkat çekerek, “Dünyada melez demokrasi sınıfındayız. Türkiye'de demokrasi askıya alınmış. Birinci önceliğimiz birinci sınıf demokrasi ki bu seçim bildirgemizde de var. Suriye ve Irak'tan bahsedildi. Biz kardeşsek sınırımızda başkası olacağına PYD olsun. Bizce hiç bir sakıncası yok.” dedi.

CHP heyeti daha sonra Valilik ve esnaf ziyaretinde bulundu. (M. Salih Keskin – İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir