• DOLAR 32.576
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.519
  • ...
`Mezarlarımızı bulmakta zorluk yaşıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silvan`da bulunan mezarlıkların bakımsızlıktan dolayı yok olmayla karşı karşıya olduğunu belirten Silvanlılar, hizmet etmesi gerekenlerin bu konuda hiçbir adım atmamasına tepki gösterdi.

Silvan Cami Mahallesi Karabehlül Mezarlığında hizmet etmesi gereken ve bunun için ücret alan mezarlık çalışanının duyarsızlığı ve işinin hakkını vermemesi nedeniyle mezarlığın adeta yok olduğunu ve mezarlığa gittiklerinde yakınlarına ait mezarları bulmakta sıkıntı çektiklerini belirten mahalle sakinleri, bu konuda gösterilen duyarsızlığa bir anlam veremediklerini söylediler.

Bu mezarların herkesin son durağı olduğunu ve herkesin bir gün buralara geleceğini düşünerek buralara yönelik hizmet getirmeleri gerektiğini belirten mahalle sakinleri, bu konuda özellikle belediyenin de üzerine düşeni yapması çağrısında bulundu.

Mezarlıkta, kuruyan otların temizlenmemesinden dolayı da zaman zaman büyük sıkıntıların yaşandığını ve çocukların yaktıkları ateşlerin mezarlıkta büyük yangınlara neden olduğunu belirten mahalle sakinleri, “Çıkan bu yangınları söndürmekte büyük sıkıntı yaşıyoruz.  Mezarlıkta çeşme olmadığı için buralara su taşımamızda bizim için büyük sıkıntı. Ama her şeyden önce buraya hizmet edecek birisinin görevlendirilmesi gerekir.” şeklinde konuştu. (İdris Kılıçaslan- İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir