• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Açık öğretimde kredi kartıyla ödeme dönemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğrenciler, kayıt işlemlerinin ardından bankaya gitmeden bilgisayar ya da cep telefonlarından kredi kartıyla ödemelerini gerçekleştirebilecek.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencilerine çok büyük bir kolaylık sağladıklarını söyledi.

Öğrencilerin, yeni kayıt ve kayıt yenileme dönemlerinde öğretim gideri ve katkı payı ödemelerini artık kredi kartıyla da yapabileceğini belirten Prof. Dr. Gündoğan, “Öğrencilerimiz daha önce banka şubesi, ATM`ler, internet bankacılığı ve telefon bankacılığı aracılığıyla ödemelerini yapabiliyorlardı. Bundan sonra öğrencilerimiz bu ödeme türlerinin yanı sıra https://kayit.anadolu.edu.tr/ web sayfası üzerinden bütün kredi kartlarıyla online ödeme de yapabilecekler. Böylece öğrencilerimiz banka şubesi ve ATM`ye gitmeden Uluslararası Güvenlik Platformu (3D Secure) ile güvenlikli bir şekilde kısa sürede ödeme işlemini gerçekleştirebilecekler” dedi.

SON GÜN KREDİ KARTIYLA ÖDEME YAPILAMAYACAK
Prof. Dr. Gündoğan, öğrencilerin son gün kredi kartıyla ödeme yapamayacağına dikkat çekerek, “Her kayıt türünde son gün yani mazeret gününde provizyon işlemlerinden dolayı kredi kartıyla ödeme yapılmayacak. Dolayısıyla öğrencilerimizin kredi kartıyla ödeme işlemlerini son güne bırakmadan bilgisayarlardan veya cep telefonlarından hızlı bir şekilde yapmalarını öneriyoruz” diye konuştu.

BANKA ÖNLERİNDEKİ KUYRUKLAR ORTADAN KALKACAK
Kayıt dönemlerinde AÖF öğrencilerinin banka önlerinde uzun kuyruklar oluşturduğunu hatırlatan Prof. Dr. Gündoğan, “Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültesi öğrencileri, banka şubelerinin ve ATM`lerin önünde ödeme yapabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyorlardı ve sıkıntılar yaşanabiliyordu. Kredi kartı ile ödeme sistemiyle bu kuyrukları tamamen ortadan kaldıracağımıza inanıyoruz. Öğrencilerimizi mağdur etmemek için çalışmalar yapıyoruz. Böylece de hem zamandan hem de işgücünden kazanım sağlamış olacağız. Öğrencilerimiz de kayıtlarını hiçbir kuyruğa girmeden, zaman harcamadan, ekstra maliyetlere girmeden internet üzerinden tamamlayabilecekler” ifadelerini kullandı.

KREDİ KARTINA TAKSİT İMKANI VAR MI?
Prof. Dr. Naci Gündoğan, kredi kartına taksit imkanı olup olmayacağı konusuna da açıklık getirerek, şöyle konuştu:
“Kredi kartı ile ödeme ÖSYS Yeni Kayıt da olduğu gibi İkinci Üniversite, Ek Yerleştirme, Yatay Geçiş ve Dikey Geçiş gibi diğer kayıt türlerinde de geçerli olacaktır. Öğrencilerimiz kredi kartıyla öğretim gideri ücretlerini ödeyebilecekler. Üniversite olarak bizim herhangi bir taksit yapma imkânımız yok. Ancak bankalar çekilen tutarı farklı kampanyalarla taksitlendirebilirler. Bu tamamen bankaların tercihidir.” 

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir