• DOLAR 32.596
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2494.934
  • ...
Batman halkı ithal etten faydalanmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgede Et Balık Kurumu şubeleri olmadığından dolayı ithal etin gelmediği bölgede, et fiyatları düşmüyor.

İthal edilen etten Batman halkının faydalanmadığını belirten kasaplar, bunun en büyük sebeplerinden biri bölgede Et Balık Kurumu şubeleri olmaması olduğunu belirtti.

Batmanlı kasaplardan Ayetullah Rüzgar, Ramazan öncesi dana eti 24 TL civarında olduğunu ancak dana sıkıntısından dolayı bu fiyatların daha sonra yükseldiğini belirtti. Rüzgar, “Şuanda kuzu ve tavuk et fiyatları sabittir. Kuzu 22 TL, tavuk 6,5 TL ve dana eti ise 32-40 TL arası değişiyor. Basında çıktığı gibi fiyatlar dana piyasasına yansımamış kasaplar pahalıya aldığı için pahalıya satıyor.” dedi.

Et Balık Kurumu şubeleri daha çok Batıda olduğu için getirilen ucuz ithal etin oralarda satıldığını söyleyen Rüzgar, “Batman'da Et Balık Kurumu şubeleri olmadığından dolayı ithal et nedeniyle ucuzlayan et fiyatları buraya yansımadı. Bunun için dana eti bölgede pahalıdır. Önümüzde Kurban Bayramı olduğundan danalar kurbanlık için bekletiliyor. Kurban Bayramından sonra hayvan satıcıları ellerinde kalan kurbanlıkları piyasaya sürecek ister istemez dana piyasasında fiyatlar düşecek.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir