• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...
"Artık sağlık çalışanları da kurşunların hedefi oluyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın birçok bölge ve ülkesinde yaşanan çatışmaların ve savaşların insanlığın geleceğini tehdit etmekte olduğunu belirten Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca, insanın en temel evrensel hakkı olan yaşama hakkını elinden alındığını söyledi.

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca, “İsterdik ki savaşsız bir zaman diliminde barışı değil barışık kalmayı konuşalım.” dedi.

Savaş ve şiddet olaylarının en büyük mağduru çocukların olduğu ve savaşların en çok çocukları etkilediğine vurgu yapan Ağca, “ 1990 yılından bu yana 2 milyondan fazla çocuğun öldürüldüğünü 4-5 milyon çocuğun ciddi yaralanmaya maruz kaldığını ve 12 milyon çocuğun da  evsiz kaldığını vurguladı.

Son dört gün içinde 3 sağlık çalışanın hayatını kaybetmesine tepki gösteren Ağca, “Nitekim kurşun adres sormaz, artık sağlık çalışanları da kurşunları hedefi oluyor. Son 4 gün içinde Cizre'de Hemşire Eyüp Ergen, Diyarbakır’da Eczacı Yunus Koca ve Dr. Abdullah Biroğul hayatını kaybetti.” diye konuştu.

Bölgemizdeki savaşların arkasındaki esas güç ABD emperyalistleridir

ABD ve müttefiklerinin nükleer silah arama bahanesi ve özgürlük getirme iddiası ile Irak’ı cehenneme çevirdiğine vurgu yapan Ağca, “Günümüzde savaşların arkasında hep emperyalist ülkeler vardır. Bölgemizdeki savaşların arkasındaki esas güç ABD emperyalistleridir. Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde yeni sınırlar istemektedirler. Irak, Suriye şimdi sırada Türkiye demektedirler. Bu nedenle bölgemizde savaşa hayır demek, ABD emperyalistlerinin BOP projesine karşı olmak demektir.” ifadelerini kullandı.

Dünya Savaşı’ndan bu yana 250 büyük savaşta 23 milyon kişi öldü

İnsanlığın bütün değerleri ve kazanımları bütün dünyanın gözleri önünde ayaklar altına alındığını belirten Ağca, “Şimdi bütün dünyada terör bahanesiyle, anti- terör yasaları, kısıtlamalar ve anti demokratik uygulamalar hayata geçirilmekte. Birçok ülke devleti, neredeyse polis devletine bürünme aşamasında. Tarih boyunca erken ölümlerin iki önemli nedeni enfeksiyon hastalıkları ve şiddet oldu. Dünya Savaşı’ndan bu yana 250 büyük savaşta 23 milyon kişi öldü. Birleşmiş Milletler 1.8 milyar insanın savaş ve çatışmalardan etkilendiğini belirtiyor.” dedi.

“Yanı başımızda savaş günbegün artarken ,bölgemizde barış için çaba harcamak iç barışın tesisinden geçiyor.” diyen Ağca, “Bu noktada ülkenin can alıcı sorunlarının başında gelen Kürt sorununa göz attığımızda tarihsel, sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik nedenlerin söz konusu olduğunu görmekteyiz. Sorunun bütün boyutları ile ele alınarak değerlendirilmesi ve demokratik, barışçıl çözümün aranması kaçınılmazdır.” şeklinde konuştu.

Kürt sorununun çözümünde ABD emperyalistlerinin kontrolü dışında demokratik bir çözüm istediklerini aktaran Ağca, “Çünkü ABD bugüne kadar hiç bölgesel sorunu çözmemiştir. Çözüm yerine halkları birbirine kırdırmıştır.” dedi.

(İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir