• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
Sınırda askere ateş açıldı: 1 asker hayatını kaybetti (YENİLENDİ)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Suriye tarafından Türkiye'ye geçmeye çalışan kaçakçı grubunun güvenlik güçlerine ateş açtığını belirterek, "Bir askerimiz maalesefşehit oldu bir askerimiz de kayıp" dedi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, gazetecilere yaptığı açıklamada, 18.00 sıralarında Şehit Mehmet Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde kaçakçı grubuyla çatışma yaşandığını belirtti.

Sınır devriyesi yapan askerlere, Suriye tarafından Türkiye'ye geçmeye çalışan kaçakçı grubunun ateş açtığını kaydeden Tapsız, "Kaçakçı grubuyla çatışma çıkıyor. Bir askerimiz maalesef şehit oldu, bir askerimiz de kayıp. Olayla ilgili inceleme ve araştırmalar devam ediyor. Çatışmaların olduğu bölge Suriye sınırında DAEŞ'in kontrolünde olan bir bölgedir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan hayatını kaybeden askerin Şanlıurfa Akçakale nüfusuna kayıtlı Yusuf Seylen (21) olduğu, bir askerin ise şoka girmesi nedeniyle hastaneye getirildiği öğrenildi.

BAKAN ALTINOK'TAN AÇIKLAMA!

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Selami Altınok, Kilis`te meydana gelen olayla ilgili ilk bilgilere göre 1 asker hayatını kaybetti, 1 askerin de kayıp olduğunu açıkladı.

Kilis`in Yavuzlu köyü sınırları içerisinde bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu`nda görev yapan askerlerin üzerine Suriye`den ateş açılmasıyla ilgili sorulara cevap veren İçişleri Bakanı Selami Altınok, “Bilgiler net değil ama 1 askerimizin şehit, 1 askerimizin kayıp olduğuna dair Vali Bey`den bilgi aldım. Güvenlik kuvvetlerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Çok taze bir olay, değerlendirip daha geniş bir açıklama yapılır” açıklamasında bulundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir