• DOLAR 32.603
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.651
  • ...
Yetim Der`den evlenen gençlere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da bulunan Yetim Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma Dayanışma Derneği  (Yetim Der) 2011 yılında ‘Huzura Adım` kampanyası ile başlattıkları program çerçevesinde yardım faaliyetlerine devam ediyor.

2011 yılında başlatmış olduğu 'Huzura Adım' projesi çerçevesinde ilk etapta 20, daha sonra 24 ve son olarak tertiplediği düğünde 21 çifti evlendiren Yetim-Der, bu yıl da 4 çiftin evlenmek için kendilerine başvurduklarını belirti.

Yaptığı yardım faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Yetim Der yetkililerinden Abdulkadir Kinay, ‘Huzura Adım` projesi kapsamında hayırsever vatandaşların gönderdikleri yardımları ihtiyaç sahibi gençlere verdiklerini belirtti.

“Müslüman, kardeşini sıkıntıda bırakmayandır”

Kinay, “Biz bu faaliyetlerimizi ‘Müslüman, Müslümanın kardeşidir, ona zulmetmez. Onu sıkıntıda bırakmaz. Kardeşine yardım edene, Allah`u Teâlâ yardım eder. Kardeşinin sıkıntısını giderenin, Allah`u Teâlâ Kıyamet günü sıkıntısını giderir. Bir Müslümanı sevindireni, Allah`u Teâlâ Kıyamet günü sevindirir` Hadisini şiar edinerek bu çerçevede yapıyoruz.” dedi.

İhtiyaç sahibi gençlere yardım edilmesi gerektiğini belirten Kinay, “Maddi durumu iyi olan kardeşlerimize bu Hadis-i Şerif ışığında evlenmek isteyen ihtiyaç sahipleri gençlere yardım etmelerini tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kinay, Yetim Der olarak evlenen çiftlere; 2 Adet halı, 1 adet fırın, 1 adet çamaşır makinası, 1 adet buzdolabı, 2 adet battaniye, 1 adet çaydan, 1 adet ketıl, 1 adet fön makinesi, 1 adet ütü, 1 adet ütü masası, 1 adet elbise mazgalı ve tencere takımı verdiklerini belirtti.   (Mustafa Kaynak/Yunus Sırat - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir