• DOLAR 32.798
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2509.436
  • ...
	"Her türlü eylem, çatışma ve saldırılar sonlandırılmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2015- 2016 Adli Yılın başlaması nedeniyle Batman Barosu tarafından CMK Uygulama Merkezinde bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Batman Baro Başkanı Ahmet Sevim ve yönetimi katıldı.

Yapılan basın açıklamasını okuyan Baro Başkanı Ahmet Sevim, ülke genelinde yaşanan olaylara değinerek, “Çözüm süreci maalesef akamete uğramış ve çatışmalar yeniden başlamıştır. Yaşam hakkının kutsallığı karşısında hiçbir gerekçe ölümü makbul ve meşru kılmaz. Sivilleri, çatışmanın tarafı olmayan resmi görevlileri hedef alan saldırıların, yargısız infazların, kaotik ortamda gerçekleşen cinayetlerin olduğu bir dönemde barış duygusu ile birlikte hakikat de kaybolmakta, tek gerçek olarak geriye maalesef masum insanların yaşamanı yitirmesi ve onların ardında yaşanan acılar kalmaktadır. Dolayısıyla biri diğerine yeğlenecek bir şiddet, kutsanacak bir ölüm ve acı bulunmamaktadır.” dedi.

Sevim, 30 yıl devam eden ve on binlerce insanın yaşamına mal olan ve özellikle bölgede neredeyse her bireyin yaşamını olumsuz etkileyen her türlü eylem, çatışma ve saldırıların sonlandırılması çağrısını yaptı.

Türkiye`de yargı eliyle mağdur edilmemiş neredeyse hiçbir toplumsal kesimin kalmadığını vurgulayan Sevim, Türkiye`de çağın gereklerine ve toplumsal ihtiyaçlara uygun, tarafsızlığı ve bağımsızlığı temin edecek bir yargı reformuna ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

“Genel bir af ya da yeniden yargılama yolu açılmalı”

Genel bir af ya da yargılama yolunun açılması gerektiğine işaret eden Sevim, şunları ifade etti: “Temel sorunlarını çözemediği için sürekli olağanüstü koşullara mahkûm olan Türkiye`nin görece normalleşmesi ile birlikte ‘Sıkıyönetim, Devlet Güvenlik Mahkemeleri ve Özel Yetkili Mahkemeler` eliyle verilen kararların meşruiyeti tartışılmış ve bu gerekçelerle de mahkemeler kaldırılmıştır. Anayasa Mahkemesince verilen ihlal kararları ile birlikte olağanüstü koşulların ürünü mahkemeler eliyle verilen kararlarda yeniden yargılama yoluna gidilmiştir. Tam da bu noktada toplumda özellikle siyasal suçlara ilişkin yargılamalar sonucunda verilmiş kararlara ilgili genel af ya da en azından yeniden yargılama yolunun açılması beklentisi olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Yine bulundukları koşullar ve yeterli tedavi imkânları olmaması nedeniyle yaşam hakları tehdit altında olan hasta tutuklu ve hükümlülerin tahliyesi konusunda idari ve yasal adımların atılmasının hukuki ve vicdani bir zorunluluk olduğunu belirtmek isteriz.”  (M. Fatih Akgül-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir