• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Diyarbakır'a yeni elektrik trafoları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DEDAŞ, Diyarbakır’da son yıllarda hızla büyüyen Kayapınar ve Bağlar ilçelerinde uzun süreli elektrik kesintilerinin yaşanmaması için ihtiyaç duyulan yerlere içerisinde trafoların bulunduğu ve elektrik dağıtımının yapıldığı ‘mod 5’ tipi binalarının yanı sıra, monoblok tarzı modern trafolar kurulacağını bildirdi.

DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürlüğü, kış mevsimi gelmeden önce, uzun süreli elektrik kesintilerinin önüne geçecek tedbirler almaya başladı. DEDAŞ,  yeni yerleşim alanlarının geniş olduğu ve her geçen gün daha da büyüyen merkez Kayapınar ve Bağlar ilçesindeki eksiklerin giderilmesini amaçladığını belirtti.

DEDAŞ İl Müdürü Uğur Yaka, yeni yerleşim alanlarının bulunduğu Kayapınar ve Bağlar ilçelerindeki bazı bölgelerde yeterince trafo binası bulunmadığını belirterek, “Zaman zaman yaşanan arızalar yüzünden istenmeyen uzun süreli elektrik kesintileri olabiliyordu. Bunun önüne geçmek için yeni yatırımları hayata geçirdik. Bu bölgelerde elektrik kesintilerinden etkilenecek abone sayısı ve arıza süresini en aza indirmeyi hedefliyoruz.’’ Dedi.

DEDAŞ İl Müdürü Yaka, Bağlar ilçesindeki Dağıtım Merkezi (DM) binasının açık şalt tipi olduğunu, fiziki şartlarının yanı sıra, ihtiyaca cevap veremez duruma geldiğini de kaydederek, “3 adet yeni trafo binasının yapımı ve Dağıtım Merkezi’nin tadilatı için yaklaşık 1.5 milyon lira harcanacak, söz konusu çalışmaların ise 22 Eylül’e kadar tamamlayacağız.” İfadelerini kaydetti. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir