• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Siirt`ten ilk hacı kafilesi yola çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hac farizasını yerine getirmek için Siirt'ten dün akşam ilk hacı kafilesi yola çıktı. Uğurlama töreni öncesi hacılara bilgiler verildi. Ezan okunmasının ardında uğurlanan hacı adaylarının yakınları gözyaşı döktü.

Törende konuşan İl Müftüsü Faruk Arvas, insanoğlunun, doğumundan ölümüne kadar yaptığı yolculuk içerisinde en kutsal yolculuğun, hac olduğunu söyledi. Müftü Arvas, ''Mübarek ve kutsal bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Sizi kutsal beldelere uğurluyoruz. Öncelikle ne mutlu ki böyle kutsal bir yolculuğa çıkmak sizlere nasip oldu. Bu yolculuğu hayatınız boyunca çok özlediniz ve çok beklediniz. Şükrediyorsunuz ki bu yolculuk bugün nasip oldu, hayırlısıyla kutsal beldelere, sevgiliye ulaşacaksınız.

Hacı adayı olarak gidip, inşallah hacı olarak döneceksiniz. Sizleri sevgi, muhabbet, dua ve selamlarla uğurluyoruz. Çok güzel bir arkadaşlıkla gideceksiniz. Hac arkadaşlığı çok önemli. Bunun kıymetini bilin.” dedi.

Bütün ibadetlerin özünün sabır olduğunu vurgulayan Arvas, ''Bu meşakkatli yolculuk içerisinde de sabır göstereceksiniz. Yolculuğun meşakkatini birbirinizle dayanışarak ve birbirinizden güç alarak tamamlayacaksınız. Orada her zaman yanınızda rehberlik ve sağlık hizmetlerine varıncaya kadar Diyanet İşleri Teşkilatı olacak. Hac görevinizi yerine getirirken ülkemiz için de bol dua edin. Ülkemizin huzuru, birlik beraberliği ve güzel geleceği için dua edin. Allah yolunuzu açık etsin, sizleri muhabbetle uğurluyoruz. Bu yolculuğa çıkacak hacı adaylarının hacları mübarek olsun. Rabbim yolunuzu açık etsin.'' diye konuştu.  (Muhammed Dayan - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir