• DOLAR 32.51
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.2
  • ...
Bingöl doğalgaza kavuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediyesi ile Doğalgaz Dağıtım Şirketi (Doğu Gaz A.Ş.) arasında doğalgaz protokolü imzalandı. İmzalan protokol neticesinde yüklenici firma tarafından doğalgaz için ilk kazma vurularak çalışmalara başlanacak.

Bingöl halkının yıllardır kurduğu “Doğalgazla ısınma” hayali gerçek oluyor. Sözleşme protokolüne göre alt taşeronlara iş verilmeyecek. Firmanın yürüteceği çalışmalar yeni bir iş sahası oluşturması nedeniyle istihdama da katkısı olacak. 30 yıl boyunca Bingöl`deki doğalgaz dağıtım işinden Doğu Gaz Dağıtım A.Ş. sorumlu olacak.

Protokol imza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, doğalgaz ile birlikte şehirde hava kirliliğinin azalacağını ve ekonomik yönden daha ucuza ısınılacağını ifade ederek, “Doğalgaz çağdaş medeniyetin gereklerinden bir tanesi. Şu anda musluklarımızı açtığımızda su akıyorsa elektrik düğmesine bastığımızda elektrik yanıyorsa doğalgazda da bu düzeye gelmiş olacağız. Doğalgazın gelmesiyle gerek hava kirliliğinin önlenmesi ve gerekse alt yapı çalışmalarında büyük bir adım atmış olacağız. Doğalgazın kentimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Doğalgaz sözleşme süresinin biraz uzadığın belirten Barakazi, Bingöl`ün menfaatini öncelediklerini vurgulayarak, “Doğalgaz firması ile yaptığımız müzakereler sonucunda anlaşmaya vardık. Firma bu yıl yapacağı çalışmalardan dolayı herhangi bir gecikme yaşamadı, yaşamayacak. Bazı basın ve yayın organlarında firmanın şantiyeyi Muş`a götürdüğü ifadeleri gerçek dışıdır.” diye konuştu.

Protokolün hayırlara vesile olmasını dileyen Doğu Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Abdurrahman Atabey, “Bizim amacımız inşallah iyi bir çalışma ile kısa süre içinde bu kenti temiz, konforlu ve çevre dostu doğalgazla tanıştırmaktır. Elbirliği ile inşallah hem bu şehrin havası temizlenmiş hem de modern bir yakıt kullanılmış olacak. İstihdam anlamında da şehre ciddi katkı sağlanacak.” diye konuştu.

Atabey,  mücavir alan sınırları içerisindeki yerlerde doğalgaz dağıtım çalışmalarını kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.    (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir