• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
Servis şoförleri okulların geç açılmasına tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Turizmcilerin "Okullar geç açılsın" çağrısı üzerine Bakanlar Kurulu'na sunulan öneri kabul edildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, okulların Kurban Bayramı sonrası yani 28 Eylül'de açılacağını açıkladı.

Okullarda tatilin uzaması turizmcileri ve öğrencileri sevindirirken, başta öğrenci servis şoförleri olmak üzere kırtasiyeciler, öğrenci kıyafeti ve öğrencilere yönelik iş yapan esnafın tepkisine neden oldu.

Servis şoförlerinin yaz tatili boyunca iş yapamadıklarını söyleyen Haşim Oruç, “Okulların geç açılması bizi olumsuz etkiledi.  Arkadaşlarımızın bir ayı heba oldu.” dedi. Oruç, “Arkadaşlarımız 12 ayın 3 ayında hiçbir iş yapamıyor. Başka bir işle ilgilenemiyorlar, bu mesleğe tutunmuşlar.  Başka bir gelirleri de yok Valilik olsun,  belediye olsun bu arkadaşlarımıza yardımcı olmalarını istiyoruz.” Dedi.

“Servis şoförlerine D2 yetki belgesi verilsin”

Servis şoförlerine yetki belgesi verilmesini isteyen Oruç, “Arkadaşlarımız yaz tatillerinde 3 ay boyunca çalışamıyorlar. Servis araçları olarak şehir dışına çıkamıyor,  hiçbir şekilde gezi ve tur etkinliklerine katılamıyorlar. Şehirden 100 kilometre çıktıkları zaman bu arkadaşlarımıza trafikte çok büyük cezalar kesiliyor. Bu konuda da mağdur oluyoruz. Valilik bu konuda özelikle servis şoförlerine D2 yetki belgesi vermeleri için girişimlerde bulunacağız.” ifadelerini kullandı.

Oruç, “Türkiye`nin diğer illerinde Antalya`da, Trabzon`da bu tür uygulamalar yapılıyor. Servis şoförlerine yaz aylarının boş geçmemesi için D2 yetki belgesi ek olarak verilmiş bizim de talebimiz budur bizlere de verilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır`da okul servisçileri rayiçlerinin düşük olduğunu belirten Servis şoförü Mustafa Oruç, “Tatilin uzatılması bizi etkiledi. Yaz tatili boyunca zaten araçlara kontak vurmadık, 3 ay boyunca evimizde yatıyorduk valilikten, belediyeden isteğimiz şudur: Yaz tatillerinde 3 aylık bir zaman diliminde boş kalmamamız için bize D2 yetki belgelerinin verilmesini istiyoruz. Diyarbakır`da okul servisçilerinin rayiçlerimiz çok düşük olmasından dolayı kendimizi tamamıyla bu işe veremiyoruz. Yakıt fiyatları da almış başını gitmiş, kazancımız pek fazla olmuyor. Mağduriyetlerin giderilmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz.”dedi. (Mustafa Kaynak/Hamza Adıyaman - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir