• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
Büro Memur-Sen'den Toplu Sözleşme değerlendirmesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büro Memur Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat, kamu görevlilerinin mali ve özlük haklarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmeleri ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Toplu sözleşme görüşmelerine Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet kolundaki memurları temsilen Büro Memur-Sen’in katıldığını hatırlatan Unat, “Hizmet kolu toplu sözleşme mutabakat metni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Hadi Erdoğmuş arasında imzalandı.” dedi.

Unat sözlerine şöyle devam etti; “Yapılan sözleşmeye göre enflasyonun kamu görevlilerini değil, kamu görevlilerinin enflasyonu rahat bir şekilde ezmesi sağlandı. Memurların maaşlarında 2016 yılı için 6+5, 2017 yılı için ise 3+4 zam yapıldı ve enflasyon farkı verildi. Mutabakat metnine göre, 2005 yılından sonra memurluğa başlayanlara bir derece verildi. Büro Memur-Sen, toplu sözleşmede hizmet kolundaki memurları sevindiren 16 kazanıma imza attı. Büro Memur-Sen, elde ettiği kazanımlarla hizmet kolundaki memurların çoğunun sorunlarını çözüme kavuşturdu.” (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir