• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2325.42
  • ...
`IŞİD`e hava operasyonunda Türkiye de yer aldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

WASHINGTON - ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) öncülüğünde DAEŞ ile mücadele kapsamında oluşturulan Doğal Kararlılık Operasyonları Ortak Görev Gücü, önceki gece Suriye`deki hava saldırılarında Türkiye`nin de yer aldığını duyurdu.

Doğal Kararlılık Operasyonları Ortak Görev Gücü`nden yapılan açıklamaya göre, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerince önceki gece Suriye`de belirlenen DAEŞ hedeflerine savaş uçaklarıyla hava saldırıları düzenlendi. Saldırılarda Bahreyn, Kanada, Ürdün, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD`nin yanı sıra Türkiye'den savaş uçakları da ilk kez yer aldı.

Açıklamada, Suriye`deki yedi saldırının Haseke, El-Havl ve Vaşiye yakınlarında düzenlendiği kaydedildi. Haseke yakınlarındaki dört saldırıda DAEŞ`in iki taktik biriminin, üç yer altı sığınağının ve birer hava savunma topçu mevzisi, muhabere pozisyonu ile roket fırlatıcısının imha edildiği kaydedildi.

El-Havl civarındaki iki hava saldırısında örgütün topçu silahları ve kazı makinesi vurulurken, Vaşiye'deki tek saldırıda DAEŞ`in depolama alanı imha edildi.

Açıklamada ayrıca Avustralya, Kanada, Danimarka, Fransa, Ürdün, Hollanda, İngiltere ve ABD uçaklarının Irak`taki hedeflere de 15 hava saldırısı yaptığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı da dünkü açıklamasında, Türk savaş uçaklarının koalisyona ait savaş uçaklarıyla Suriye`de belirlenen DAEŞ hedeflerine karşı ortak hava harekatı gerçekleştirmeye başladığını duyurmuştu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir