• DOLAR 32.528
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.282
  • ...
Hamburg'da hacı adaylarına seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meş’ar Hac ve Umre organizasyonu hocalarından  Molla Süleyman İlhan ve Hac sorumlusu Çetin Tufan tarafından, Hamburg Vahdet Camiinde saat 15.00’te verilen bilgilendirme Seminerinde,  hac adaylarına hac ibadetinin nasıl yapılacağı ile ilgili bilgilerin yanı sıra, barınma ve ulaşım şartları hakkında da bilgiler verildi. 

Seminerde Meş’ar Hac organizasyonu hocalarından Süleyman İlhan tavaf  ile sa'yın nasıl yapılacağı ve  ihramın nasıl giyileceği  hakkında bilgi verdi.

İlhan konuşmasında, "Hac ibadeti İslam’ın beş şartından biridir. Peygamber Efendimiz (SAV)  İhlaslı bir şekilde yapılan Hac İbadetini yapıp, dönen kişi annesinden doğduğu gün gibi günahlardan temizlendiğini  buyurmuştur. Burada bulunan her arkadaşımız kendisini ruhen, kalben, zihnen bu ibadete hazırlamalıdır. Bu son derece önemlidir. Zihnimiz, kalbimiz ve ruhumuz hazır mı? Bir diğer önemli husus ise, fikren, zihnen ve ruhen hazır olmanın yolu ilmen hazır olmaktan geçer.” dedi

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Meş’ar Hac organizasyonu sorumlusu Çetin Tufan, Mekke ve Medine'de konaklama ve transferlerle ile ilgi hacı adaylarına bilgi verdi. Program kısa bir slayt gösterimi ile son buldu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir