• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Ağrı`da çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı il merkezi ve Doğubayazıt ilçesinde PKK`ye yönelik yapılan baskınlarda 14 kişi gözaltına alınırken çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi.

Konuyla ilgili Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Ağrı kent merkezi ve Doğubayazıt ilçesinde çeşitli adreslere yapılan operasyonlarda 14 kişinin gözaltına alındığı ve yapılan aramalarda silah, patlayıcı ve mühimmat ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında, şu bilgilere yer verildi: “Ağrı merkez ve Doğubayazıt İlçesinde PKK/KCK`nın şehir yapılanmasına yönelik çeşitli adreslere yapılan operasyonlarda Gever kod adlı E.O, Agit kod adlı S.Y, Seyithan kod adlı M.D.Ö, M.R.G, M.G, E.M, S.T, R.K, E.Ç, O.Ş, N.P, A.A, H.B.  ve F.G. isimli 14 şahıs gözaltına alındı. 3 adet kalaşnikof marka silah, içinde 58 adet merminin bulunduğu şarjör, 2 sahte kimlik, 4 adet 9 mm çapında tabanca, 7 adet fişek, 2 adet C4 tipi patlayıcı, 7 adet av tüfeği fişeği, 16 adet bomba yapımında kullanılacak piknik tüpü, 15 adet el yapımı patlayıcı, 8 adet kalaşnikof şarjörü, 240 adet kalaşnikof mermisi, 2 adet el bombası, 12 adet 9 mm mermi, 80 kilogram amonyum nitrat mazot karışımı, ANFO tipi patlayıcı madde ve örgütsel 12 adet dergi, 12 adet kitap ve doküman  ele geçirildi.” (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir