• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır`da polise silahlı saldırı: 1 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Kayapınar ilçesinde PKK'lı militanlarca düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 2 polis memurundan 1'i hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, merkez Kayapınar ilçesi Selahaddin Eyyubi Bulvarı mevkisinde trafik ekiplerini taşıyan polis aracına militanlarca düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan ve özel bir hastanede tedavi altına alınan 2 polis memurundan 1'i, müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da bulunan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da valilikte konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Silvan ilçesindeki bombalı saldırıda bir çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti.

Merkez Kayapınar ilçesinde PKK mensuplarınca trafik aracına yönelik bir saldırı gerçekleştirdiğini belirten Yılmaz, daha öncede Diyarbakır'da trafik ekibine silahlı saldırı yapıldığını anımsattı.

"Saldırıda bir polis şehit oldu, bir polis ile bir vatandaş yaralandı. Bize ilk gelen bilgiler bu şekilde. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün emniyet camiamıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza şifalar diliyorum" ifadelerini kullanan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bunlar lanetlenmesi gereken saldırılar. Trafik polisine yapılan bu saldırı aslında halka hizmet etmeye çalışan kamu görevlilerinin görevlerini yapmalarını engellemek, hayatın bütün alanlarında halkın huzurunu kaçırmak için yapılan eylemlerdir. Diyarbakır halkına yapılmış eylemlerdir. En sert şekilde bunları kınıyoruz ve lanetliyoruz. İnşallah saldırganlar en kısa zamanda yakalanır. Güvenlik güçlerimiz bu konuda ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Olay henüz çok sıcak tabi.  Biz de gelecek haberleri bekliyoruz."

Trafik ekiplerine yönelik saldırıların hizmetleri aksatmak ve huzuru bozmak için gerçekleştirildiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle dedi:

"Bütün bu yönleriyle baktığımızda aslında halka yapılan saldırılardır. Bu saldırılarla halkımızı yıldırmaya çalışıyorlar, bu yolla belirli siyasi amaçlar elde etmek istiyorlara ma ne yaparlarsa yapsınlar, biz doğru bildiğimiz yoldan en küçük bir şekilde de sapmayacağız. Bir taraftan terörle kararlı ve etkili bir şeklide top yükün mücadele ederken, bir taraftan da demokrasimizin gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz."

Diğer polisin tedavisi sürüyor.

Militanların yakalanması için bölgede başlatılan geniş çaplı operasyon sürüyor.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir