• DOLAR 32.512
  • EURO 34.599
  • ALTIN 2498.411
  • ...
Şırnak`ta 18 adet Kalaşnikof ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 29.08.2015 tarihinde gece saat 02.00 sıralarında Şırnak-Uludere Karayolunda yapılan yol kontrollerinde, 18 adet kalaşnikof marka uzun namlulu silahın ele geçirildiği, olayla ilgili 2 kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamanın devamında ise Şırnak il merkezinde yapılan baskınlarda 4 adet anti tank mayını, 5 adet roketatar başlığı, 5 adet sevk fişeği (hızlandırıcı), yaklaşık 700 adet kalaşnikof mermisi, 1 adet av tüfeği ele geçirildiği ve 4 kişinin de gözaltına alındığı ifade edildi.

Silopi`de yaşanan çatışma hakkında da bilgilerin verildiği açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi: “Silopi ilçemizde şüpheli bir araçta bulunan 3 adet bölücü terör örgütü mensubu çatışma sonucu ölü olarak ele geçirilmiş olup, şahısların üzerinde 2 adet hücum yeleği, 3 adet kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silaha ait 15 adet şarjör ile 2 kutu kalaşnikof mermisi, 5 adet el bombası, 1 adet tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör, 1 adet el telsizi ele geçirilmiştir. Araçta yapılan incelemede, araç üzerinde bulunan bomba düzeneği etkisiz hale getirilmiş olup, araç içerisinde 2 adet uzaktan kumanda düzeneğine sahip tetikleme mekanizması, 2 adet el bombası, 3 adet dolu kalaşnikof şarjörü, 1 adet hücum yeleği, 1 adet telsiz ele geçirilmiştir. Çıkan çatışmada 1 polis memuru hafif yaralanmış olup, konu ile çalışmalar devam etmektedir.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir