• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hüseyin Olmak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Varmıyor kâğıda kalemim Hüseyn`im. Tarihin sayfalarını kanınla doldurmuşken, ne haddime benim mürekkep akıtmak sayfaların üzerine. Benim ki sadece bir hüzün, bir özlem, bir aşk ve bir umut. Nasıl anlatayım ki seni, nasıl sığdırayım ki sayfalara? Tarih sığdıramazken destanını yüzyıllara, ocaklara, çöllere ben nasıl anlatayım ki seni Hüseyn`im. Sen Hüseyin`sin Hüseyin ise aşk. Hüseyin olmak, şahit olmaktır. Hüseyin olmak, âşık olmaktır. Hüseyin olmak şehit olmaktır. Yezidlere karşı baş kaldırmaktır, başsız kalmak pahasına. Feda etmektir evladu iyalini ceddinin dini uğruna. Kerbela da baş vermektir. Dava uğruna serden geçmektir. Yezidi ve ordusunu kanında boğmaktır. Başsız olan ümmete başını sunmaktır mızraklar ucunda. Tesbihine yerleştirmektir 33 kurşunu ve diline zikir eylemektir “heyhat minezzille” destanını işte budur Hüseyin olmak.
Cenneti kanla satın almaktır, ocağın ocağı olmaktır, çölün vahası olmaktır, evlatların zekâtı olmaktır Hüseyin olmak. Haykırmaktır, haykırıştır, direniştir Hüseyin olmak. Direnmektir Hüseyin olmak. Azad etmektir ruhu bedenden ve öldürmektir ölümü Kerbela çöllerinde. Zalime ve yönetimine baş eğmemektir. En büyük cihadın zalim yöneticiye zulmünü haykırmak olduğunu hatırlatmaktır cihadı anlamayana, işte budur Hüseyin olmak. Çorak toprakları kanla sulamaktır. Geride Zeynepler bırakmaktır davayı haykıracak, edep misali Edipler bırakmaktır sancağı taşıyacak.

Hüseyin olmak veli olmaktır. Hüseyin olmak rehber olmaktır. Hüseyin olmak çığır açmaktır. Hüseyin olmak korku salmaktır yezidin ve torun(cuk)larının kalbine.
Aziz olmaktır, adil olmaktır, âşık olmaktır. Şehid olmaktır Hüseyin olmak. Şahid olmaktır Hüseyin olmak.
HÜSEYİN olmak HÜSEYİN olmaktır.

Muhammed Gökhan / Siirt - Yaş: 18

 

Genç Yazarlar ile HASBİHAL
Siirt`ten Muhammed Gökhan kardeşimiz, Hz. Hüseyin Allah yolunda feda olmanın en güzel numunesidir, insanın sahip olduğu ve olabileceği her şeyi Allah yolunda kurban edebilmesinin en somut örneğidir. Hüseyni mektebin son durağı şehadet olsa da önceki durakları aşkla, ilimle, marifetle, ihlâsla ve takvayla örülüdür. Siz de Hüseyni mektebin varisleri üzerinden bu yolu anlatmışsınız. Değerlendirmeleriniz yaşınızın coşkusunu, enerjisini ve umudunu barındırıyor. Fakat sizlerin yalnız değerlendirmelerini değil daha çok yaşantılarınızı sayfamızda paylaşmak istiyoruz.  “-de, -da” ekinin yazımı başta olmak üzere yazım ve dilbilgisi kurallarına da dikkat edelim. Bu minvalde yeni yazılarınızı bekliyoruz.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir