• DOLAR 32.377
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.71
  • ...
Bingöl ESOB'dan sürücülere önemli uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Ali Bayram, yaptığı açıklamada Bingöl’deki araç sürücülerine trafikte çok karşılaşılan bazı sorunlar ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Kazalarda ölüme davetiye çıkarılmaktadır 
Bingöl’de trafikte çok karşılaşılan bazı sorunlara değinen Bayram, “Bingöl’de bir moda olmuş sürücü aracını kullanırken çocuğunu kucağına alıyor. Kemer de takılmıyor. Allah korusun aksi bir durum olsa en fazla acıyı da kendisi yaşayacaktır. Bu kişiler hakkında bendeki intiba şu; Eğer o kişi çocuğunu çok seviyorsa, bunu yapabileceğine inanmıyorum. Kişinin çocuğunu direksiyon başında iken kucağına alması ile, onu bile bile ateşe atması eşdeğerdir. Böyle bir durumda ön koltukta oturtulan çocuklar, ani frende ya cama çarpıyor ya da camdan fırlıyor. Böyle bir kaza da ciddi yaralanma ve ölümle sonuçlanabiliyor. Bu kadar vahim bir durumdan ve sorumsuz bir hareketten bahsediyoruz. Bu konuda sürücüleri uyardığımızda da tepkilerle karşılaşıyoruz. Yaptığımız uyarıların yeterince etkili olmadığını görüyoruz ve bu konuda yetkililerin gerekli önlemleri almasını istirham ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 Uzun farların gereksiz kullanılması kazalara davetiye çıkarıyor 
“Bingöl’de çok sık karşılaşılan başka bir husus da araç sürücülerinin geceleri uzun farları yakarak yol gidiyorlar” diyen Bayram, “Böyle bir alışkanlık oluşmuş sürücülerde. Geceleri gereksiz yere araçların uzun farları kullanılmaktadır. Bu konunun gitgide ciddi sıkıntılara sebebiyet vereceği düşüncesindeyim. İşin kötü tarafı, sürücüler birbirlerine bakıp bu yanlış davranışları örnek alıyorlar. Uzun farların kullanılması, diğer araç sürücülerinin görüş mesafelerini engelliyor ve ölümle sonuçlanacak kazalara zemin hazırlıyor. Bu konularda yetkililerden gerekli tedbirlerin alınmasını ve sürücülerden de bu konularda daha hassas olmalarını bekliyoruz. Hiçbir sürücünün bu trafik kurallarını çiğnemeye ve hak ihlali yapmaya hakkı yoktur. Hatalı sürücülere caydırıcı cezalar uygulanırsa, yanlışların önüne geçilebileceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. (Enis Ağırbaş – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir