• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
Midyat`ta çevreye akan lağım hastalık saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat Bağlar Mahallesi TOKİ Sitesinin yakınında bulunan kanalizasyon pompalama deposundaki lağım suyu, pompalama motorlarının arızası nedeniyle rögardan taşarak çevreye akıyor.

Lağım suyunun yaydığı pis koku ve oluşturduğu çevre kirliliği mahallenin tepkisini çekiyor. Tepkilerini İlke Haber Ajansı mikrofonuyla dile getiren mahalleli, yetkililerden yaşadıkları mağduriyeti gidermeleri için önlem almalarını istediler.

TOKİ Sitesi yöneticisi Hüseyin Bütün, yaşanan sıkıntıyla ilgili şunları dile getirdi: “Midyat TOKİ sakinleri olarak yetkililere sesleniyoruz. Burada bulunan kanalizasyonumuz kesinlikle sağlıksızdır ve çok kötü kokular yayıyor. Mahalleli, çoluk çocuğumuz sokağa çıkamaz oldu. Bu kanalizasyon sorunu beş senedir devam ediyor. Şu an Midyat Belediyesi`nin gücü yetmediği için bir çalışma yapılamıyor. Mardin Büyükşehir Belediyesine başvurmamıza rağmen bize geri dönülmüyor ve her hangi bir çalışma yapılmıyor. Bin 304 daireden oluşan TOKİ sitesi neredeyse bir beldeden büyüktür. Şu an TOKİ sakinleri bir eylem yapmak istediler ama biz engel olup yönetici olarak sesimizi yetkililere duyurmak istiyoruz. Lütfen yetkililer bir an önce bizi duysun ve buraya el atılsın. Yazıktır, günahtır, çoluk çocuğumuz bu yüzden hastalanıyor. Bir daha yetkililere sesleniyoruz şu an bile konuşmakta zorlanıyoruz bu kötü koku nedeniyle. Lütfen rica ediyoruz biz eylem yapmak istemiyoruz bu işi sessizce ve hızlı bir şekilde çözmenizi istiyoruz.”

Kanalizasyon suyunun aktığı bölgede yoldan geçen araç sürücülerinin de çevreye hâkim olmuş kötü koku sebebiyle yetkililere tepki gösterdikleri dikkatlerden kaçmadı.

Yaz olması nedeniyle çok uzak mesafedeki insanlar bile hızla yayılan kötü kokudan rahatsız oluyor. Öte yandan kanalizasyon sularının yıllardan beri aktığı bölgenin âdeta lağım balçığı haline geldiği görüldü. (Süleyman Tunç- İLKHA )




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir