• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
3 milyon kişi göç etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

IOM tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ocak 2014 ile 13 Ağustos 2015 tarihleri arasında Irak'ın farklı kentlerinden 3 milyon 176 bin kişi göç etti. Bunların çoğu kiralık evlerde, ailelerin yanında misafir, otel, tamamlanmamış binalar, mescit ve kamplarda yaşamlarını devam ettiriyor" ifadesine yer verildi.

Göç sebepleri arasında yüzde 96 oranında şiddet olayları, ailelere yönelik tehditler ve aile fertlerinin şiddet olaylarında hayatını kaybetmesinin yer aldığının ifade edildiği açıklamada, göçün daha çok Erbil, Kerkük, Süleymaniye ve Bağdat'tan gerçekleştirildiği kaydedildi.

Irak Meclisi'ndeki Göç ve Göçmen Komisyonu Başkanı Raad Ed-Dehleki de Iraklıların büyük kısmının hükümetin göçmenlere yardım kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle geçen haftalarda Avrupa Birliği ülkelerine gittiğini söyledi.

Dehleki, Başbakan Haydar el-İbadi ve hükümetinin yaptığı reformların, göç ettikleri yerlerde hizmet eksikliği nedeniyle sıkıntı yaşayan göçmenleri de kapsaması çağrısı yaptı.

Irak'da ordu ve Peşmerge güçleri ile DAEŞ arasında yaşanan çatışmalar, şiddet olayları nedeniyle geçen yıldan bu yana Türkiye, Ürdün ve Lübnan gibi komşu ülkelere iltica edenlerin sayısı binlerle ifade ediliyor.
Kaynak : AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir