• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Toplumu ayrıştırıcı manşete bir tepki de milletvekilinden
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara`nın Polatlı ilçesindeki yerel bir gazetenin mevsimlik tarım işçilerine yönelik “Bu şehri terk edin” manşetine tepkiler gelmeye devam ediyor.

TBMM Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, İlke Haber Ajansına yaptığı değerlendirmede, daha önce de buna benzer yaşanan olayların önüne geçmek amacıyla meclis bünyesinde kurulan TBMM Mevsimlik Tarım İşçilerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu tarafından hazırlanan mevsimlik tarım işçileri raporunun meclise sunulduğunu hatırlattı.

Kaçar, mevsimlik tarım işçilerinin sağlık, eğitim, sosyal ilişkiler, barınma ve su gibi konulardaki sorunlarının çözülmesi için önümüzdeki günlerde başbakanlık tarafından bir genelge yayımlanacağını da sözlerine ekledi.

Zonguldak`ın Alaplı ilçesindeki mevsimlik tarım işçilerinin kimliklerinin alıkonulmasını konusunda da bir açıklama yapan Kaçar, mağduriyet yaşayan ailelerin kendilerine ulaşması durumunda gerekli adımların atılarak yetkililerin aranacağını ve soruna müdahale edileceğini belirtti.

“Yaşanan kaos üzerinden siyasi rant devşirmek isteyenler olabilir”

Batı illerine çalışma amaçlı giden mevsimlik tarım işçilerine yönelik farklı tavırlar alınmasının doğru olmadığını ifade eden Kaçar, “Meseleleri genelleştirmek doğru değildir. Elbette son günlerde yaşananlar üzerinden siyasi rant devşirmek isteyen art niyetli birileri mevsimlik tarım işçilerine yönelik farklı tavırlar sergileyebilirler. Nasıl ki biz bölgemize gelen insanlara farklı bir muamele yapmıyorsak, Türkiye`nin batısındaki insanlar da mevsimlik tarım işçilerine faklı bir tavır göstermemeliler.” şeklinde konuştu.

Mevsimlik tarım işçilerinin ülkeye hem de gittikleri bölgeye ekonomik açıdan büyük bir katkı sunduklarını hatırlatan Kaçar, mevsimlik tarım işçilerinin olmaması durumunda birçok ürünün tarlada kalma ihtimali olduğunun da unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. (Osman Gülebak-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir