• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Müslüman hacker ABD`ye bela oldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Daha önceki siber saldırıları ile dünyanın en çok aranan hackerları listesine girmeyi başarmış Müslüman hacker, yeni saldırıları ile yeniden ABD ve Avrupa`nın merceğine girmeyi başardı. Çarşamba günü bir insansız hava aracını kaybeden Amerikan ordusu, saldırılan arkasında aynı hackerın olduğunu düşünüyor.

Daha önce de Irak`taki Amerikan insansız hava araçlarından 2 tanesini düşürmeyi başarmış Müslüman Hacker ile Amerikan ordusunun başı bu günlerde de dertte. Çarşamba günü bir insansız hava aracı ile ağ bağlantısını kaybeden ABD, saldırı şeklinin Iraktakine benzer olması üzerine şüphelerini yine aynı yöne çevirdi.

Saldırılarından şüphelenilen isim Junaid Hüseyin isimli bir İngiliz vatandaşı. En çok aranan hackerlar listesinde de son dönemlerde sıkça adı geçen Hüseyin`in, Birmingham civarlarında yaşadığı tahmin edilse de, henüz izi bulunabilmiş değil. Hüseyin`in bundan önce bir iki sefer Suriye`ye giriş çıkış yaptığı istihbarat raporlarında da geçiyor.

Amerika`nın siber güvenlik kurumu sorumlularından Adam Meyers, hackerın ulusal siber güvenliğe ciddi bir tehdit oluşturmadığını, sadece “biraz” sıkıntı yaşattığını ifade etti. Adam Meyers yaptığı açıklamada; ”henüz ulusal güvenliğimizin özel dosyalarına veya belgelerine ulaşabilmiş değil. Siber güvenliğimizi aşamaz. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir