• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
Bahçeli ne istiyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin KAYA / Doğruhaber

Bahçeli`nin ne istediğini birkaç kez bu sayfada sorgulamaya çalışmış; ama inanın ki tam olarak anlamamıştık.

Öyle ya ortada bir gariplik var. Sen bir siyasi parti isen tek başına ya da koalisyon ile iktidara gelmeyi düşünmen en tabii olan şeydir.

7 Haziran genel seçimleri sonuçları açıklandığında bazılarında sevinç bazılarında ise bir şok havası vardı.

Sonuçların açıklanmasının hemen ardından açıklama yapan Devlet Bahçeli açıklamasında, MHP`nin içinde bulunmadığı koalisyon seçeneklerini ardı ardına sıralamış ve şunları söylemişti: ‘`Böyle bir koalisyon içerisinde MHP şerefi ve haysiyetiyle, ilkeli ve dürüst davranışıyla çok güzel ve mecliste denetimi görev alan bir ana muhalefet görevini almaya hazırdır. Bunların hiçbirisinden sonuç alınamıyorsa en erken seçim ne zaman olacaksa o zaman da seçim olur.``

Sonrası herkesin malumu.

Koalisyon görüşmelerinde çok katı bir tutum sergileyen Bahçeli, yaptığı tüm görüşmelerde koalisyona yanaşmadı ve sonuç olarak da tüm çabalara rağmen koalisyon kurulamadı.

CHP`nin başbakanlık teklifini bile reddeden Bahçeli için biz “Daha önceki koalisyondan dolayı baraj altında kaldığı için çekiniyor” yorumunda bulunmuştuk.

Ama şimdi seçime de karşı çıkıyor Bahçeli. PKK`ye karşı operasyonların Ak Partinin milliyetçi oyları geri kazanmasına sebep olacağını düşündüğünden olabilir; ama kimse tek sebebin bu olduğunu söyleyemez sanırım.

Aklıma bir şey geliyor ve tereddüdüme rağmen sizinle paylaşayım diyorum.

Bence Bahçeli kafasında belirlediği bir süre boyunca muhalefette kalmayı düşünüyor. Tabii bu süre içinde memleketin koalisyonlarla sıkıntılar yaşamasını ve kendisine muhtaç olunmasını istiyor.

Ne zamana kadar mı?

Onu ben bilemem; ama belki Bahçeli`nin şu açıklamasına bakarak zamanı siz tespit edebilirsiniz:

‘`Takvim yazıyorsunuz 09.02.2009. 2009`u yazarken de 2 sıfır var. 9`un yanındaki sıfır, solda sıfır, sildiniz kaldı mı 9. 2`nin yanında var bir sıfır onu da sildiniz kaldı mı 2. Toplayın ne yapar 11 yapar. 2009`un içindeki iki sıfırı da sildiniz ne kaldı? 29 kaldı. 11 ile 29`u toplayın, 40 yapar, MHP iktidar olur.

Bunlar tesadüf müdür, gönül gözüyle okumak mıdır bunu da aziz milletimiz takdir edecektir.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir