• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
Kürtler PKK`dan kaçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yaşanan çatışmaları protesto etmek amacıyla dün gece geç saatlere kadar olayların sürdüğü Hakkari'de, birçok mahalleye barikat kuruldu. Kurulan barikatların üzerine bırakılan tüplere bağlı düzenekler ise tedirginliğe neden olurken saat 14.00'te bölgeden çatışma sesleri de geldi.

Günboyu Hakkari ve ilçelerinde yaşananlar

Müdahale eden polislere molotoflu saldırı (11.30)

Hakkari'nin Gazi, Kıran, Berçelan, Keklikpınar ve Menderes mahallelerinde toplanan göstericiler, dün akşam Yüksekova'daki olayları protesto etmek için yollara birakat kurup, slogan attı. Olay yerine gelen polis ekipleri, barikat kuran gösterici grupları, göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su kullanarak müdahalede bulunurken; göstericiler ise, polise taş, molotofkokteyli atarak karşılık verdi.

Yüksekova'da silahlanan gruplar polise molotof attı, güvenlik güçleri göz yaşartıcı bomba ile karşılık verdi.

Barikatlarda tüplere bağlı düzenekler kuruldu

Olayların ardından bugün de Kıran Mahallesi'nin bir çok ara yoluna taş, biriket, kum torbaları ve ağaçlarla barikatlar kuruldu. Kurulan barikatların üzerindeki tüplere bağlı düzenekler ise tedirginliğe neden oldu. Kıran Mahallesi'nde bazı vatandaşların çocuklarını yanlarına alıp merkezdeki yakınlarının yanına gelmeleri dikkat çekti.

İşte Hakkari'de yaşanan korku dolu anlar

PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri sokak giriş-çıkışlarına bombalı düzenekler yerleştirdi.

Vatandaşlar terk etti (14.00)

Polisin çembere aldığı her iki mahallede zaman zaman silah sesleri duyuldu. Mahallelerde bulunan vatandaşlar çocuklarını yanlarına alıp uzaklaşırken, kent merkezindeki esnaf da kepenklerini kapatıp evlerine gitti.

Gün boyunca yaşanan saldırılar vatandaşı bezdirdi, çocuklarını yanına alan halk bölgeden uzaklaştı.

Saat 14.00 sıralarında çok sayıda zıhlı polis aracı, barikatlarla kapalı Kıran ve Bahçelen Mahallelerine girdi. Zırhlı araçların mahalleye girişi ile birlikte olaylar büyüdü. Barikatları kaldırmaya giden polisler göstericileri basınçlı su ve gözyaşartıcı bomba ile dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş ve molotof kokteyli atarak karşılık verdi. Zaman zaman silah seslerinin de duyulduğu bölgede olaylar sürerken, polis kent merkezinde geniş güvenlik önlemi aldı. Kent merkezindeki esnaf da kepenklerini kapattı.

HDP'li ve CHP'li vekiller bölgeye gitti (16.36)

Hakkari Valiliği tarafından Yüksekova ilçesi'ndeki sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından HDP ve CHP'li milletvekilleri olayların yoğun olarak yaşandığı mahallelere giderek incelemelerde bulundu.

HDP'li ve CHP'li vekiller bölgeye gitti.

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak başkanlığında Yüksekova'ya gelen HDP Van Milletvekilleri Adem Geveri, Tuğba Hezer, Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Nihat Akdoğan, Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan, MYK ve PM üyeleri ilk olarak Eski Kışla Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Esnaf kepenk kapattı, ekmek kuyruğu oluştu

Hakkari'deki olaylar devam ederken, kepenklerin kapalı olduğu kentte fırınlar önünde kuyruklar oluştu. Açık olan fırınlara ekmek almak için gidenler uzun süre kuyrukta beklemek durumunda kaldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir