• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
GAPSİAD: "Doğu bölgesine pozitif ayrıcalık tanınmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde bölgede yaşanan şiddet olayları halkı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle yaşanan olaylarda çok sayıda aracın PKK’liler tarafından yakılması ve ardından teminatlarda yapılan değişiklikler, sigorta şirketlerinin trafik poliçelerinde fiyat artışına gitmesine sebep oldu.

Bazı firmaların doğudaki olaylarda hasar gören araçların zararları karşılarken bazı firmaların ise terör olayları ve kundaklamalardan meydana gelen zararı karşılamaması akıllarda soru işareti bırakıyor.

Bölgede yaşanan olayları İlke Haber Ajansına (İLKHA) değerlendiren Güneydoğu Anadolu Profesyonel Sigorta Acenteleri Derneği (GAPSİAD) Başkanı İsa Döğmeci, önemli açıklamalarda bulundu.

Fiyatlar yüzde 200 artmış durumda

Trafik poliçelerinde son günlerde ciddi manada artış yaşadığı ifade eden Döğmeci, “Trafik poliçelerinde son günlerde ciddi manada artışlar yaşandı. Bu artış, yüzde 100 hatta yüzde 200 civarında yaşandı. Bunun önemli nedenlerinden biri hazinenin teminatlarda yapmış olduğu değişikliklerdir. İkinci nedeni ise; Terör olaylarından dolayı araç yakılması gibi durumlardan dolayı şirketlerin bu bölgede çok fazla hasar almasına sebebiyet veriyor. Bundan dolayı şirketler bu bölgede fiyatlarını maksimum seviyede tutuyorlar” ifadelerini kullandı.

“Araç sahipleri KASKO, nakliyeciler ise nakliye sigortası yapmalı”

Normal trafik poliçelerinin ikili kazalarda üçüncü şahısların mağduriyetini gideren bir poliçe olduğunu ifade eden Döğmeci, bölgede yaşanan olaylarda araçları hasar görme riski olan araç sahiplerinin KASKO, nakliyecilerin ise araçlarına nakliye sigortası yaptırması gerektiğini söyledi.

“Devletin bölgeye pozitif ayrıcalık yapması gerekir”

Son günlerde artan şiddet olaylarından dolayı birçok sigorta şirketleri poliçe yapmaktan çekindiğini veya terör teminatı vermeden poliçe yaptığına dikkat çeken Döğmeci, devletin bu konuda doğu bölgesine pozitif bir ayrımcılık yapması gerektiğini söyledi.

“Trafik poliçelerinde herhangi sabit bir yok “

Trafik poliçelerinin sabit olmaması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Dövmeci, “Trafik poliçelerinde, değişen kanunlarla serbest politika izlenmektedir. Şu an hiçbir şirkette herhangi bir tavan- taban uygulaması söz konusu değildir. Önceki dönemlerde devlet tavan ve taban fiyatlarını belirliyordu. Şirketler de bu aralıkta bir fiyat vermek zorundaydı. Şu an bu uygulama ortadan kaldırıldı. Onun için tavsiyemiz birkaç profesyonel firmanların gezilip ayrı ayrı fiyatlarının alınmasıdır. “ (Mustafa Bikeç/Osman Gülebak-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir