• DOLAR 32.596
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2493.199
  • ...
Sigara kaçakçılarına 300 personelle 7 ilde operasyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri sigara kaçakçılığına yönelik 7 ilde eşzamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Batman, Sakarya, Ankara, Gaziantep, Kayseri, Mersin ve Bitlis illerinde   eşzamanlı olarak kaçakçılara yapılan 17 ayrı operasyonda piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 900 bin TL olan 270 bin paket kaçak sigara ele geçirildiği, olayla ilgili 14 şahsın da gözaltına alındığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, polisekiplerince sınıra yakın illerden Batman`a ve batı illerine gümrük kaçağı sigara sevkiyatı yapan kişi veya kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma yapıldığı belirtildi.

Bu çalışmalar neticesinde 20 şüpheli şahsın bir organizasyon dâhilinde sigara kaçakçılığı yaptıklarının tespit edildiği ifade edilen açıklamada, “Bu kapsamda şüphelilerin yakalanabilmesi için 300 personelin katılımıyla Batman, Sakarya, Ankara, Gaziantep, Kayseri, Mersin ve Bitlis illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyonlarda 14 şüpheli şahıs yakalandı. Yakalanan şüpheliler işlemleri tamamlandıktan sonra Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şahıslarla ilgili işlemler devam etmektedir.” denildi.

Açıklamanın devamında, yapılan 17 ayrı operasyonda piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 900 bin TL olan 270 bin paket gümrük kaçağı sigaranın yanı sıra,  700 kilogram kaçak çayın da ele geçirildiği belirtildi.  (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir