• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Esnafı iflasın eşiğine geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaşanan şiddet olayları ve kepenk kapatmalar Şırnak esnafını canından bezdirirken, gece de olayların yaşanması nedeniyle, karanlık çökünce vatandaşlar evlerine çekiliyor.

Şırnaklı esnafın bu son olaylardan çok muzdarip olduğunu dile getiren esnaf Ramazan Ertaş (35) “ Bu olaylar işlerimizde yüzde 70 gerilemeye neden olmuştur. Artık çek ve ödemelerimizi ödeyemez duruma geldik. Kiralarımız üst üste birikmiş durumdadır. Halkın can ve mal güvenliği tehlikede olduğundan mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyorlar. Saat akşam sekiz oldu mu herkes evine gidiyor. Çarşı bomboş, alışveriş kalmamış kısacası. Şırnak esnafı kan ağlıyor. Umarız bir barış ortamı sağlanıp herkes eski güven ortamına döner. Bütün beklentimiz bu yöndedir.” dedi.

Daha önce vatandaşların gece geç saatlere kadar dışarda kalabildiğini söyleyen Ertaş, son olaylarla birlikte şehirde huzursuzluğun hakim olduğunu sözlerine ekledi.

İsmini belirtmek istemeyen başka bir esnaf, “Gündüz işyerimizi siftahsız kapatıyoruz, gece de bomba ve silah sesleri çocuklarımızın psikolojisini bozdu. Artık esnaf olarak kimse kimseye borç para veremez oldu. Böyle giderse işyerimizi kapatmak zorunda kalacağız.” diye konuştu.

"Böyle giderse çocuklarımızı alıp buradan gideceğiz"

Son bir hafta içerisinde 200 liralık iş yaptığını belirten başka bir esnaf da “Bir haftadır toplam 200 lira iş yaptım bu da aylık 800 liraya tekabül ediyor. Demek ki sadece kiramı ödeyebileceğim. Peki, toptancılarıma parayı kim verecek, evde çocuklarım ailem benden ekmek bekler onlar ne yiyecek? Halimiz hal değil, böyle giderse çocuklarımızı alıp artık buralardan gideceğiz. Kendilerini Kürtlerin temsilcisi ilan edenler bunların hesabını Allah`a nasıl verecekler? Kendi aracımı yakan onlar dükkanımı kapatan onlar. Peki bu hizmet kime?” diyerek tepkisini dile getirdi.  (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir