• DOLAR 32.33
  • EURO 35.076
  • ALTIN 2300.997
  • ...
Lice ve Hani'de 20 PKK'li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır’ın Hani ve Lice ilçeleri kırsalında PKK’ye yönelik yapılan baskınlarda, 20-25 kişinin öldürüldüğü açıklandı.

Valilik tarafından yapılan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Hani İlçesi Gömeç Mahallesinin çevresindeki dağlık ve ormanlık alanda bulunan bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirmek ve PKK tarafından kapatılan Diyarbakır-Bingöl Karayolunu ulaşıma açmak için Kocaköy, Hani ve Lice ilçeleri arasında kalan bölgelerde 17-25 Ağustos 2015 tarihleri arasında operasyon icra edilmiştir.”

Yaklaşık 20-25 PKK’linin operasyonlarda öldürüldüğünün belirtildiği açıklamada, “Ateş destek unsurlarınca ve operasyon birliklerinin sıcak teması neticesinde yaklaşık 20-25 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. Konu ile ilgili Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda adli tahkikata başlanmıştır.” denildi.  

Diyarbakır-Bingöl Karayolu üzerinde açılan 20 hendeğin de kapatıldığı bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, “Vatandaşların yoğun olarak seyahat ettikleri güzergâh olan Diyarbakır-Bingöl Karayolu üzerinde açılan hendek ve engeller vatandaşların zarar görmeden seyahat etmelerini sağlamak amacıyla 18 Ağustos 2015 tarihinden itibaren kaldırılmaya başlanılmıştır. Bu kapsamda söz konusu yol üzerinde bulunan 20 hendek ve engel kapatılmış aynı zamanda bölgede eş zamanlı olarak icra edilen mayın/EYP araması esnasında, 4 noktada tespit edilen mayın ve EYP’ler imha edilerek yol güzergâhı vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmeleri maksadıyla 25 Ağustos 2015 tarihinde tekrar trafiğe açılmıştır.”

Açıklamada ayrıca, 22 Ağustos 2015 tarihinde yapılan yol kontrolleri sırasında Dicle ilçesi Yeşiltepe Mahallesi kırsalında çeşitli tıbbi malzeme, giysi ve örgütsel doküman taşıyan 2 kişinin yakalandığı ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandıkları bir PKK’linin ise teslim olduğu belirtildi.  (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir