• DOLAR 32.52
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2421.461
  • ...
Olaylar piknik sezonunu kapattırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Midyat ilçesinden başlayarak Bagok Dağları arasında sıyrılıp Nusaybin'den Suriye'ye akan Beyazsu Deresi kenarında büyük paralar harcanarak kurulan piknik tesisleri, olaylar nedeniyle zor günler geçiriyor.  

Çözüm sürecinde Mardin, Şanlıurfa, Şırnak ve Diyarbakır başta olmak üzere birçok yerleşim yerinden Beyazsu’ya akın ettiklerini kaydeden tesis sahipleri, vatandaşların özelikle hafta sonlarını iş stresinden uzak aileleriyle birlikte keyifli bir gün geçirdiğini, ancak olayların başlamasının ardından tek bir kişinin dahi tesislerine gelmediğini, bu yüzden tesisin kapına kilit vurduklarını aktardı.

Ekonomik olarak çöktüklerini belirten ve isminin yazılmasını istemeyen tesis sahibi, yolların güvenli olmamasının kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi. Tesis sahibi, “Bu aylar işlerimizin en yoğun olduğu aylardı, ama şuan tek bir müşteri bile yok. Bu olaylardan en çok bölge halkı etkileniyor, bizler etkileniyoruz. Bir an önce bu olayların bitmesini istiyoruz ve insanların tekrar gönül rahatlığıyla Beyazsu’ya gelmelerini istiyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKH

Bu haberler de ilginizi çekebilir