• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
Olaylar üniversite kayıtlarını da olumsuz etkiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaşanan son olaylar nedeniyle her yıl 100 öğrenci alan fakültelerde yüzde 80 düşüş yaşanıyor. Şırnak Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi'nin YÖK`ten 100 kontenjan talep ettiği fakat bu yıl iki fakülteye başvuran öğrenci sayısının sadece 21 olduğu öğrenildi.

Üniversiteye kayıtlı öğrencilerin velilerinin de bölgenin güvenli olmaması nedeniylekayıtlarını yatay geçişle başka okullara kaydırdığı da öğrenildi.

Şırnak Üniversitesi öğrencilerinden Selman Akman, üniversiteyi kazanan bazı arkadaşlarının son gelişen olaylar nedeniyle kayıtlarını başka okullara aldığını kimisinin de kayıtlarını dondurduğunu söyledi.

Gelişen son olaylarla birlikte kentte tedirgin bir ortam olduğunu ifade eden Akman şöyle dedi: "Burada okuyan bir sürü arkadaşım kaydını ya aldı ya da başka okula geçiş yaptı. Bazıları da kaydını dondurdu çünkü bu son gelişen olaylardan sonra kimsenin can güvenliği kalmadı. Tedirgin bir ortam var şuanda. Şırnak`ta millet kaos ortamına çekilmek isteniyor. Bu nedenlerden dolayı öğrenci buraya gelmek istemiyor.”

Özellikle ailelerin çocuklarını göndermek istemediğini söyleyen Akman, üniversitenin YÖK`ten büyük bir kontenjan istemesine rağmen kayıt yapanların sayısının yüzde 20`lerde olduğunu belirtti.

“Olayların devamı durumunda imkanı olan Şırnak halkı bile burayı terk edip boşaltacak öyle görünüyor” diyen Akman, özellikle Şırnak`ın ilmi açıdan gelişmesini çok istediğini, yaşanan durumun buna engel olduğunu belirterek, 200 milyon liraya mal olan yeni üniversite kampüsünün kapanmayla karşı karşıya kaldığını sözlerine ekledi.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir