• DOLAR 32.528
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2422.931
  • ...
Adana'nın gürültü haritası çıkartılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi arasında, 5 Mart 2015 tarihinde imzalanan, “Yerleşim Alanlarının Stratejik Gürültü Haritalarının Hazırlanması Projesi” uygulanmaya başlandı.

Proje çerçevesinde Adana’da kurulmaya başlanan gürültü ölçüm istasyonlarıyla gürültü kirliliğinin önüne geçileceği kaydedildi.

Bu kapsamda kentin şehirleşmiş alanlarında bulunan karayolları, demiryolları, liman dahil sanayi tesisleri ile eğlence yerlerinde ölçümler gerçekleştirileceği ve gürültü haritalarının çıkartıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş,  “Toplam 22 noktaya yerleştirilecek olan gürültü ölçüm cihazlarının ilk 4 âdeti yerleştirildi. Büyükşehir Belediyesi olarak, hava, su, toprak, görüntü ve gürültü olmak üzere, kirliliğin her türlüsü ile mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Öte yandan, söz konusu projenin, Adana’nın yanı sıra;  Mersin, Gaziantep, Manisa,  Kayseri, Samsun, Balıkesir, Kahramanmaraş, Sakarya, Eskişehir, Erzurum, Trabzon, Sivas, Adıyaman ve Elazığ’da da uygulamaya geçeceği belirtildi. (İLKHA)   











Bu haberler de ilginizi çekebilir